Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi, MİT tarafından yakalandı

FETÖ’nün devletteki kadrolaşma çalışmalarını inceleyen “Köstebek” isimli kitabını yayınlayamadan önce 18 Aralık 2002’de katledilen Necip Hablemitoğlu suikastının zanlılarından biri olan ve 'kırmızı bülten’ ile aranan Nuri Gökhan Bozkır, MİT tarafından Türkiye’ye getirildi. 

GÜNDEM 27.01.2022, 16:06
Necip Hablemitoğlu suikastının kilit ismi, MİT tarafından yakalandı

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, 18 Aralık 2002'de katledilen Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır, yurt dışında MİT tarafından yakalandı.

Yurt dışından Türkiye’ye getirildi

Adli işlemler için emniyet'e sevk edilen Bozkır'ın sorgusunun, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılacağı kaydedildi.

Hakkında, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "silahlı terör örgütüne üye olma" ve Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "suç işlemek üzere örgüte üye olma ve tasarlayarak adam öldürme" suçları sebebiyle yakalama kaydı olan Bozkır, 8 Eylül 2015'te Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yakalanan ve bomba yapımında kullanıldığı belirlenen mühimmat yüklü "soğan tırları" soruşturmasında yakalanacağını anlaması sonrasında Ukrayna'ya kaçmıştı.

Ukrayna’ya iltica talebi reddedilmişti

Bozkır, Ukrayna'da olduğu süreçte Türkiye'ye iade edilmesine yönelik süreç devam ederken FETÖ'ye ait olan medya organlarında, Türkiye, devlet kurumları ve büyükleri aleyhine asılsız iddialar ortaya atmıştı.

Bozkır'ın Ukrayna devletine yapmış olduğu iltica talepleri ise reddedilmişti.

Hablemitoğlu suikastı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun silahlı saldırı neticesinde öldürülmesinin üstünden 20 sene geçti.

Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 akşamı Çankaya Portakal Çiçeği Sokağı'ndaki evinin önünde uğradığı silahlı saldırı neticesinde yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)