Nazmi Arıkan cinayetinde yeni gelişme! Kulüp başkanı Ufuk Akçekaya tutuklandı!

Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in bıçaklanarak öldürülmesi, Türkiye'yi şoke etti. Cinayeti araştıran ekipler, 6 ay önce yaşanan bir tartışmadan hareketle Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya'yı incelemeye aldı. Akçekaya, "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

GÜNDEM 18.07.2022, 10:18 18.07.2022, 10:53 Hakan Öksüz
Nazmi Arıkan cinayetinde yeni gelişme! Kulüp başkanı Ufuk Akçekaya tutuklandı!

Eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker'in 13 Temmuz günü bıçaklanarak öldürülmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki bir çiftlik evinde yaşanan cinayetleri aydınlatmak için Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel ekip oluşturulmuştu. 

Ufuk Akçekaya'nın kullandığı yol tespit edildi

Karainebeyli köyünde meydana gelen olayla ilgili soruşturmasını derinleştiren ekipler, aylar önce Nazmi Arıkan ile borç meselesi yüzünden tartışan Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya'yı araştırmaya başladı. Yaklaşık 6 ay önce yaşanan tartışmadan hareketle teknik ve fiziki takibe başlayan ekipler, 120 saatlik kamera kaydını inceledi. Akçekaya'nın 11 Temmuz'da otobüsle İstanbul'dan Gelibolu'ya gittiği, ardından da taksiyle çiftlik evine giderek bölgede inceleme yaptıktan sonra İstanbul'a döndüğü anlaşıldı.

Cinayetten iki gün sonra yakalandı

İncelemeler sonucunda Akçekaya'nın, Etiler Mahallesi'ndeki bir evde bulunduğu öğrenildi. 14 Temmuz günü gece saat 03.00 sıralarında belirlenen adrese baskın yapan ekipler, Ufuk Akçekaya'yı gözaltına aldı ve sorgulamasını yaptı. Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, kendisine yöneltilen cinayet suçlamasını reddetti.

3 saat boyunca evi gözetledi

Ekiplerin araştırmasına göre Ufuk Akçekaya, çiftlik evinde keşif yapıp İstanbul'a döndükten sonra 12 Temmuz günü yeniden Gelibolu'ya geldi. Buradan minibüs ile Eceabat'a giden Akçekaya'nın, ticari taksiyle Karainebeyli köyüne gittiği tespit edildi. Saat 21.45 civarında taksiden inen Akçekaya'nın, çiftlik evinin yakınına gelerek 3 saat boyunca gözetleme yaptığı belirlendi.

Yardıma gelen şoför Şerif Eker de öldürüldü

Nazmi Arıkan'ın şoförü Şerif Eker'in evden çıktığını gören Akçekaya harekete geçti. Evin arka kapısını kullanan Akçekaya, yalnız başına koltukta oturan Nazmi Arıkan'ı bıçakladı. Can havliyle telefona sarılan Nazmi Arıkan, şoförü Şerif Eker'i aradı. 300 metre uzaklıktaki bir başka Şerif Eker, yardım için apar topar çiftlik evine geldi.

Kanlı bıçak, dört gün sonra bulundu

Katil zanlısı Ufuk Akçekaya, kendisini köye getiren taksi şoförünü aradı ve gelmesini istedi. Bu sırada çiftlik evindeki malzemelerle kundaklama girişiminde bulunan Akçekaya, cinayeti işlediği bıçağı da ayçiçeği tarlasına sakladı. Üzerinde kan izleri bulunan bıçak, 4 günlük aramanın ardından bulundu. Gözaltına alınan Ufuk Akçekaya, cinayetleri kendisinin işlemediğini iddia etti. Çiftlik evine borcunu almak için geldiğini belirten Akçekaya, "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçlamasıyla mahkeme tarafından tutuklandı.

Yorumlar (0)