Nazmi Arıkan cinayetinde gelişme! 1 kişi gözaltına alındı

Gelibolu’da bulunan çiftlikte Fen Bilimleri Dershaneleri'nin kurucusu olan Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmişti. Yaşanan olay ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

GÜNDEM 14.07.2022, 13:30 14.07.2022, 16:30
Nazmi Arıkan cinayetinde gelişme! 1 kişi gözaltına alındı

Evli 2 çocuk babası ve Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu olan Nazmi Arıkan, yanında şoförü Şerif Eker ile beraber bayram tatilini değerlendirmek için Gelibolu’nun köyü olan Karainebeyli’de büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığı çiftliğine gitti.

Uzun süre çevrede görülmediler

Çiftlik personelleri dün, öğle vakitlerine kadar Eker ve Arıkan’ı çevrede göremeyince kaygılanmaya başladı.

Telefonla ulaşılmaya çalışılan Arıkan ve Eker’i çiftlik evine giderek kontrol eden personeller, karşılaştıkları manzara karşısında şok oldu.

Birçok kez bıçak darbesi aldılar

Olayın ihbar edilmesinin sonrasında çiftliğe sağlık, jandarma ekipleri ve savcı gönderildi. Bölgeye ulaşan ekiplerin gerçekleştirdiği kontroller sonrasında, kanlar içerisinde yerde yatan Arıkan ve Eker’in birçok kez bıçak darbesi aldığı belirlendi.

Cinayetin ayrıntıları ortaya çıkıyor

Cinayet sonrasında gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde bazı ayrıntılara ulaşıldı. Bayram tatili için çiftlik evine giden Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in çiftliğin salon bölümünde öldürüldüğü tespit edildi.

Arıkan’ın son olarak salı gününün akşamında çiftlikte çalışan bir veteriner ile saat 23.00 sıralarına kadar yan yana olduğu ve gece yarısının sonrasında da bir kişiyle cep telefonundan görüşme yaptığı belirlendi. Aynı günün gece yarısından sonra ise ikiliye bir daha ulaşılamadığı meydana çıktı.

Cinayet ile ilgili gözaltı kararı

Soruşturma çerçevesinde cinayet şüphelisi 48 yaşındaki Ufuk A.’nın İstanbul’da yakalandığı ve gözaltına alındığı ifade edildi.

Günün erken saatlerinde Gelibolu İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülen zanlının sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Bıçak kını bulunmuştu

Tanınmış eğitimci olan Nazmi Arakan ve şoförü Şerif Eker’in öldürülmesinin ardından jandarma ekiplerinin bölgede gerçekleştirdiği incelemelerde 3 bıçak kını bulunduğu açıklanmıştı.

Yorumlar (0)