NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'a kitap verdi

Dün Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden’a ‘Türkiye’nin Terörle Mücadelesi’ kitabını verdi.

GÜNDEM 15.06.2021, 14:15 16.06.2021, 09:41
NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'a kitap verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı J. Biden ile NATO Zirvesinde gerçekleştirdiği görüşme esnasında “Türkiye’nin Terörle Mücadelesi” isimli kitabın masada bulunması dikkatleri çekmişti.

Aynı kitabı Biden’a, Boris Johnson’a ve Merkel’e verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütleriyle kararlı mücadelesini ele alan kitabı, ABD Başkanı Biden, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a verdi.

İletişim Başkanlığı’nın İngilizce olarak hazırladığı “Türkiye’nin Terörizmle Mücadelesi” adlı kitap, FETÖ, PKK ve DEAŞ olmak üzere üç ayrı bölümden oluşuyor.

Söz konusu kitapta, terörle mücadelede Türkiye’nin müttefiklerinden beklentisinin, güvenlik hassasiyetlerine ve egemenlik haklarına saygı gösterilmesi; DEAŞ, FETÖ ve PKK dahil tüm terör örgütlerine karşı mücadelesinde somut bir şekilde yanında durulması olduğuna dikkat çekiliyor.

YPG-PKK ilişkisi

PKK/YPG terör örgütlerinin ve faaliyetlerinin tarihinin ele alındığı bölümde, söz konusu terör örgütünün Suriye’de ve Türkiye’de gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekiliyor.

Suriye’de PKK/YPG’nin, Kürtlere uyguladığı katliamlara, yağmalara ve zulümlere vurgu yapılan kitapta, PKK/YPG’nin zorla çocukları kaçırıp silah altına alması ve uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerinde bulunması gibi işlediği insanlık suçlarına temas ediliyor.

Uluslararası raporlardan belgeler ve örneklerle PKK/YPG bağlantısının ortaya konulduğu kitapta, Batı’nın PKK/YPG’ye desteği de belirtiliyor.

“FETÖ’nün ABD için oluşturduğu tehdit”

FETÖ’nün tehlikeli bir terör örgütü olduğuna vurgu yapılan bölümde, suikastlerden kumpas davalarına, şantaj ve tehditten yasadışı dinlemelere kadar kanlı örgütün suçlarından örnekler veriliyor.

FETÖ’nün en büyük terör saldırısı olarak bilinen 15 Temmuz darbe girişimine, ayrıntılarıyla yer verilen kitapta, terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Gülen’in ABD’den iadesinin uluslararası hukuk kapsamındaki gerekliliğine dikkat çekiliyor.

Kitapta, ayrıca FETÖ’nün ABD için oluşturduğu tehditlere de temas ediliyor.

“DEAŞ saldırılarından en çok etkilenen Türkiye”

Öte yandan Terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadelenin anlatıldığı bölümde, Türkiye’nin DEAŞ’tan en fazla zarar gören ülke olduğu aktarıldı, Türkiye’nin sınırları dışında ve içinde uyguladığı etkin mücadele ile birlikte terör örgütünün belini nasıl kırdığına vurgu yapılıyor.

Yorumlar (0)