NATO: Türkiye ve Fransa’yı ilgilendiriyor!

NATO’dan iki önemli açıklama geldi. Rusya’nın Libya'daki faaliyetlerinin yakından takip edeceğini duyuran NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk donanmasının Fransız gemisini taciz ettiği iddialarına ilişkin, “Bu, iki NATO üyesini ilgilendiriyor. NATO araştırıyor." dedi.

GÜNDEM 23.06.2020, 17:17
NATO: Türkiye ve Fransa’yı ilgilendiriyor!

NATO müttefiklerinin, Rusya'nın Libya'da artan faaliyetlerinden endişe duyduğunu belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, durumu yakından takip edeceğini bildirdi.

German Marshall Fund adlı düşünce kuruluşu tarafından gerçekleştirilen "Brüksel Forumu"nda konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e, Türkiye ve Fransa arasında "gemi tacizi" iddiaları ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" açıklaması soruldu.

Rusya'nın Libya'daki faaliyetleri

İttifak üyeleri arasında görüş ayrılıkları olmasının olağan bir durum olduğunu vurgulayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ancak NATO üyelerinin, Rusya'nın Libya'da artan mevcudiyetinden endişe duyulması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu belirtti.

NATO müttefiklerinin, Rusya’nın Libya’daki durumunun çok yakından takip edilmesi ve istihbarat paylaşımı yapılması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu kaydeden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg şöyle dedi:

“Rusya'nın Libya'da bulundurduğu savaş uçakları ve yabancı savaşçılarla artan askeri kabiliyetleri ile genel anlamda Doğu Akdeniz'deki tutumu, NATO nezdinde rahatsızlık yaratıyor ve yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. NATO üyesi ülkeler ayrıca Libya'da BM (Birleşmiş Milletler) öncülüğünde siyasi çözüm bulunması konusunda da hemfikirdir."

“Türk donanmasının Fransız gemisini taciz ettiği” iddiaları

"Türk donanmasının Fransız gemisini taciz ettiği" iddiaları ile ilgili olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, iddiaların iki NATO üyesini ilgilendirdiğini, Türkiye’nin ve Fransa’nın olayın nasıl gerçekleştiğine dair çok farklı görüşleri olduğunu, bu yüzden NATO askerî yetkililerin, olayın detaylarını netleştirmek için araştırma yaptığını açıkladı.

Yorumlar (0)