NATO'dan Türkiye'ye teşekkür, Rusya'ya çağrı!

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelere ev sahipliği yapan Türkiye'ye teşekkür etti. Öte yandan Stoltenberg, Rusya'nın çekildiğine ilişkin işaret görmediklerini, saldırıların artmasını beklediklerini ifade etti.

GÜNDEM 31.03.2022, 16:02 31.03.2022, 16:10
NATO'dan Türkiye'ye teşekkür, Rusya'ya çağrı!

NATO 2021 Yıllık Raporunu açıklamak için basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşındaki son duruma da temas etti.

"Ev sahipliği için Türkiye'ye teşekkürler"

Stoltenberg, savaşın sona erdirilmesi adına her türlü çabayı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek "Bu çerçevede, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelere ev sahipliği yaptıklarından dolayı Türkiye'ye teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

Rusya'nın Kiev etrafında ve Ukrayna'nın kuzey bölgelerinde saldırılarını azaltacağına ilişkin açıklamaları duyduklarını söyleyen Stoltenberg, "Rusya, niyeti ile ilgili birçok defa yalan söyledi. Rusya'yı eylemleriyle değerlendiriyoruz, söylemleriyle değil" şeklinde konuştu.

Stoltenberg, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İstihbaratımıza göre, Rus birlikleri geri çekilmiyor, tekrar konumlanıyor. Rusya tekrar toplanıyor, ikmal yapıyor ve Donbas’ta saldırısını tahkim ediyor. Öte yandan Rusya, Kiev ve diğer kentler üzerinde baskısını da ayrıca devam ettiriyor. Bu sebeple daha çok acıya yol açacak daha fazla saldırı bekleyebiliriz."

“Krizin çözümü için Rusya, irade göstermiyor”

Söz konusu krizin çözümü için Rusya'nın, neredeyse hiç siyasi irade göstermediğine dikkat çeken Stoltenberg, bir kez daha Rusya'yı diyaloğa ve savaşı durdurmaya davet etti.

Stoltenberg, sorulan bir soruya NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya desteğinin süreceğini dile getirerek, "Gerektiği süre içinde Ukrayna'ya silah desteği sağlamaya devam etmemiz gerekiyor." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)