Narkotik rekoru! 710 bin kök Hint keneviri...

Narkoterör operasyonunun düzenlendiği Diyarbakır'da 710 bin kök Hint keneviri bulundu.

GÜNDEM 29.05.2020, 11:35 29.05.2020, 23:02
Narkotik rekoru! 710 bin kök Hint keneviri...

Diyarbakır ilinin Lice ilçesinde gerçekleştirilen narkoterör operasyonunda rekor olarak kabul edilen 710 bin kök Hint keneviri bulundu.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından, bölücü terör örgütü PKK ile illegal uyuşturucu üretimi ve satışı yapanlar arasındaki bağın somut delillerle ispatlanması, operasyon bölgesinde saklanan uyuşturucuların ele geçirilmesi ve imhası ile uyuşturucuları üreten, gizleyen ve satanların adalete teslim edilmesi maksadıyla Tepe, Budak ve Birlik köyleri kırsalında düzenlenen narkoterör operasyonunun kusursuz ve yüzde yüz başarıyla tamamlandığı aktarıldı.

Hint keneviri için sulama sistemi

Operasyonda Hint keneviri için sulama sistemi kurulduğu ve 14 ayrı noktadaki sulama sisteminin toplam 710 bin kök Hint kenevirini beslediği tespit edilirken, Hint kenevirleri için kurulan 2620 metre uzunluğunda su borusu (hortum), 1 adet çanta tipi jeneratör, 6 adet su motoru, 90 metre uzunluğunda elektrik kablosu, 75 metrelik çelik halat bulunduğu belirtildi.

Ele geçirilen 710 bin kök Hint kenevirinin, 2020 yılının Mayıs ayına kadar Türkiye genelinde tek operasyonda yakalanan en büyük miktar olduğu ve bunun rekor olduğu kaydedildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığının narkoterör operasyonunda ele geçirilen rekor miktardaki 710 bin kök Hint kenevirinin sökülerek bir araya getirildiği ve yerinde yakıldığı bildirilirken, milyonlarca vatandaşın zehirlenmesine engel olunduğunun altı çizildi.

Narkoterör operasyonunun gerçekleştirildiği bölgede bulunan kenevir tarlasında iki kişinin suçüstü yakalandığı, iki zanlının gözaltına alınarak ifadeleri ve işlemleri için Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına götürüldü de açıklamaya bilgi olarak eklendi.

Yorumlar (0)