Nafaka ödememek için oyun kurdu! Mahkemeden döndü

Ankara'da karısından boşanmak isteyen bir adamın 'anlaşmalı boşanmaya ikna' için düzenlediği nafaka oyununu mahkeme bozdu.

GÜNDEM 19.06.2022, 09:50 20.06.2022, 09:34
Nafaka ödememek için oyun kurdu! Mahkemeden döndü

Ankara'da ikamet eden ev hanımı A.O. ile maden mühendisi K.Ö., 2020 senesinde anlaşmalı olarak boşandı. Bu sırada ikilinin çocuğunun velayeti anne A.O.'ya verilirken baba K.Ö.'nün çocuğu için aylık 2 bin lira iştirak nafakası ödemesine karar verildi. Kararın üzerinden 4 ay geçtikten sonra K.Ö., ekonomik zorluklar yaşadığını iddia ederek Ankara 14. Aile Mahkemesi'ne ödediği nafakanın 400 liraya indirilmesi için geri dava açtı.

İnceleme yapan mahkeme talebi reddetti

Alınan bilgilendirmelere göre mahkeme, tarafların maddi durumunun incelemesini yaptıktan sonra nafaka indirim isteminin reddine karar verdi.

Anlaşmalı boşanmaya ikna etmek için kabul etmiş

Mahkeme kararın gerekçesi olarak K.Ö.'nün mali durumunda farklılık olmadığı halde 2 bin lira nafaka ödemeyi onaylamasının, "anlaşmalı boşanmaya ikna edebilmek olduğu" dile getirerek, nafakanın düşürülmesi isteminin 'iyi niyetli olmadığı' belirtildi.

K.Ö.'nün ekonomik durumunun iştirak nafakasını karşılayamayacak kadar kötüleştiği iddiasını belgeleyemediği açıklanan kararda, indirim yapılmasını gerekli olacak bir durum olmadığı aktarıldı.

Yorumlar (0)