Nadira'nın intiharında şüpheler var

AK Parti'li Şirin Ünal'ın çalışanı 23 Yaşındaki Nadira Kadirova'nın şüpheli intiharıyla ilgili çelişkili ifadelere rağmen Ünal'dan hala açıklama gelmedi.

GÜNDEM 30.09.2019, 17:37 02.10.2019, 15:08
Nadira'nın intiharında şüpheler var

24.dönem AK Parti İstanbul 2.bölge milletvekili ve emekli general Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde vefat eden çalışanı Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’yla ilgili taciz iddiaları Cumhuriyet Gazetesinden Alican Uludağ’ın yaptığı haberde yer aldı.

Nadira’nın arkadaşı Leyla Niyazova’nın iddialarına göre Nadira’nın telefon konuşmalarında “çok yoruldum, her şeyden bıktım” dediği öne sürülüyor. Haberde kendini öldüreceğinden bahseden Kadirova’ nın arkadaşı tarafından ısrarla ne olduğu sorulunca “bundan iki hafta önce odada yatıyordum. Patronum içeri girdi, kapıyı kilitledi ve arkama yattı, bana sarıldı.” dediği söyleniyor. 

Silahla ilgili şüpheler var

Erk Acarer’in BirGün Gazetesi’nde yer alan haberine göre Kadirova ailesi açıklamalarda bulundu:
“İfade edildiği gibi evdeki kimseden swab örneği (ateşli silah artığı/eldeki kan ve barut izi) alınmadı. Odasına sokmadılar, eşyalarını onlar verdi. Hep günlük tuttu. Son dönem günlüğü yok. Abisi teşhiste göğsünde kurşunun girdiği yerde siyah barut lekesi göremediğini söyledi. Oysa silahın dayandığı yerde yanık izi ve siyah bir leke olur.”

BirGün'deki haberde ailenin emniyet tarafından “Şarjör ve silah ayrıydı” şeklinde bilgilendirildiği ve “Silahın Belçika yapımı 14’lü olduğunu ve şarjör ile ayrı bulunduğu”nun söylendiği öne sürülüyor. Devamında ise "Fakat hiçbir Belçika yapımı 14’lü, “Mermi namluya sürülse bile” şarjör olmadan çalışmıyor." deniliyor. Silahın güvenlik özelliklerinden birinin de bu olduğu haberde yer alan bilgiler arasında.

Ailenin ifadelerinden  "Emniyet ağız değiştirdi’" ifadesi bir başka önemli detay olarak öne çıkıyor. “Silah Baretta’ymış dediler.” Habere göre Baretta’nın da bir yere dayandığında çalışıp ateş alması mümkün değil ve şarjörü takılı olmayan bir 14’lü de bir yere dayanıp ateş edilen Baretta da işlevsiz olarak değerlendiriliyor.

İntihar edecek bir durumu yoktu

23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın abisi Muhammet Ali Kadirova’nın ifadesinde ise kardeşinin umutları olduğu, intiharı gerektirecek bir durumu olmadığı ve hatta üniversite sınavı için kursa başlamayı planladığı söyleniyor. Acarer’in bahsi geçen haberinde abisi içtiği çaya kadar yazdığı bir günlük olduğunu ama son dönem günlüğünün aileye teslim edilen eşyalar arasından çıkmadığını iddia ediyor.

Konuşursam yer yerinden oynar

Haberde arkadaşı Niyazova’nın aileye aktardığı bilgiler arasında “Günlerdir ağlıyordu. ‘Konuşursam yer yerinden oynar, bu evi de kendimi de yakarım” dediği yer alıyor. Cumhuriyet Gazetesi’ndeki haberde ise şüpheli ölümün “intihar” olduğuna dair açıklama yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Leyla Niyazova’nın ifadesini almadığının ortaya çıktığı iddia ediliyor.
 

Yorumlar (0)