Nadira'nın abisi tehdit edildi iddiası!

AK Parti'li Şirin Ünal’ın çalışanı Nadira Kadirova’nın Ünal'ın silahıyla şüpheli intiharının ardından şimdi de abisinin tehdit edildiği iddiası...

GÜNDEM 04.10.2019, 13:31
Nadira'nın abisi tehdit edildi iddiası!

BirGün gazetesinden İsmail Arıcı'nın haberine göre Kadirova ailesinin bir üyesi, otopsiden sonra cenazenin Özbekistan'a ulaşmadığını iddia ediyor. İsmini tehdit edildiği için açıklamayan aile üyesi iki mermi girişinin etrafında da yanık izi olmadığını ifade ederken bu izlerin olmamasının  silahın uzaktan ateş aldığına işaret edebileceği iddialar arasında yer alıyor.

Abisini bir odaya alıp, tehdit ederek...

Şu an eldeki bilgilere göre Nadira'nın cenazesinin memleketi Özbekistan'a uçak vasıtasıyla ulaştırıldığı biliniyor. Muhammet Kadirova ve Ünal’ın bir çalışanının da cenazeyle beraber Özbekistan'a gittiği basına yansıyan bilgiler arasında.

İddialardan bir diğeri de olayların birisine anlatılması durumunda Nadira'nın cenazesinin teslim edilmeyeceği şeklinde ifade buluyor. 

Tehdit edilen aile üyesi Muhammet'in havaalanında Özbekistan polislerince bir odaya alınıp tehditle belgelere imza attırıldığını öne sürüyor. 

Bunların yanında Ünal’ın çalışan/korumasının cenaze defini gerçekleşene kadar ailenin yanında kaldığı da iddia edildi.

Tehdit edildiği için ismini veremeyen aile üyesinin açıklamaları Türkiye'deki otopsi sırasında Nadira'nın bedeninin zarar görmesi sebebiyle Özbekistan'da işlemin yapılamadığı ve cenazeyi hazırlayan görevlilerin ise vücudunun büyük bir bölümünde dikiş olduğunu söyledikleri yönünde. Bedenindeki şişlikler ve morlukların ise darp şüphesini akıllara getirdiği de yapılan açıklamalar arasında.

"Ölen öldü size bir şey olmasın"

Kanadalı Özbekler ve Yurttaşlık Derneği Başkanı Gazeteci Fahrettin Tacımurat'ın yaptığı açıklamada

“Kadirova ailesinin kapısında iki polis bekliyor. ‘Duanızı okuyup çıkın’ diyorlar. Aileye ‘ölen öldü size bir şey olmasın istemiyorsanız kimseyle konuşmayacaksınız’ dediler. Aile bir karar almış ve kimseyle konuşmak istemiyorlar. Kadirova ailesinin üyeleri telefonlarını kapatmış ve kimseyle konuşmaya ikna olmuyorlar. Ağabey Muhammet kendinde değil ve aile psikolojik destek almayı düşünüyor. Ağabeyi ‘Türkiye’ye geri gelme’ diye tembihlemişler. Olayın üstünün kapatılmaya çalışılması nedeniyle kesinlikle inanıyorum ki tecavüz edilerek öldürüldü.” ifadesi yuer alıyor.

Türkiye Özbekistan ilişkileri bozulmasın

Tacımurat "Kanada’daki derneğimiz vasıtasıyla Uluslararası kuruluşlara bu şüpheli ölümü taşıyarak ölüm aydınlatılması için çaba sarf edeceğiz. Kapıda oturan polislere arkadaşlarımız neden burada oturuyorsunuz diye sorulduğunda, ‘Yukarıdan gelen bir karar’ denildi. Aileye Türkiye ile Özbekistan’ın iyi ilişkilerinin olduğu ve bu ilişkilerin bozulmaması gerektiğinin ima edildiğini öğrendik. Aile kızlarına atılan iftira nedeniyle çok üzgün ve özellikle ağabey yaşananlardan çok fazla etkilendi. Biz uluslararası kuruluşlardan yardım alarak bir şeyler yapmak istiyoruz. Cenazenin yeniden incelenmesinin ve mezarın açılması gerektiği ısrarla vurguluyoruz." 
 

Yorumlar (0)