Naci Görür'den olası İzmir depremi açıklaması: Bu büyüklükte bekliyorum

Kahramanmaraş depreminin meydana geldiği günden bugüne açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür beklenen İzmir depremine dair değerlendirmeler yaptı. Görür, "Öyle inanıyorum ki İzmir'deki deprem çok büyük bir olasılıkla 6 düzeyinde olacaktır. Yani İzmir'de 7'nin üstünde bir deprem ender beklenebilir." şeklinde konuştu.

GÜNDEM 02.03.2023, 12:11
Naci Görür'den olası İzmir depremi açıklaması: Bu büyüklükte bekliyorum

Türkiye, yaşadığı deprem felaketleri sonrasında İzmir ve İstanbul depremine dair de açıklamaları yakından takip etmeye başladı. Prof. Dr. Naci Görür katıldığı Tele1 yayınında önemli açıklamalar yaptı. Görür, Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler sonrasındaki artçılara dikkat çekti ve bunun nedenini paylaştı.

"Maraş depremlerinin ardından..."

Görür, "Bu deprem olmadan bu kadar büyük deprem yoktu. Arada olurdu 4.0 ve üzerinde. Fakat Maraş depremleri sonrasında Ölüdeniz Fayı üstünde ve Doğu Anadolu Fayı üstündeki depremler boyut itibarıyla oldukça büyük. Bu levha sınırlarında yaşanan depremler. Ülkemizde deprem olmasının sebebi, bu coğrafyada levhaların birbirlerine göre bağıl hareketleri neticesinde oluşur." ifadelerini kullandı.

"İzmir için 6 büyüklüğünde bir deprem bekliyorum"

Görür, İzmir'de 6 büyüklüğünde bir deprem beklediğini ifade ederek, "İzmir'deki depremler genellikle 6.0 büyüklüğünde. 6.6, 6.2 ve daha da düşük seyredebiliyor. Tarihi dönemlerde büyük depremler görülmüş ancak ben onun İzmir Yarımadası'nda olduğunu düşünmüyorum. İzmir'in şanssızlığı var çünkü. Ege Denizi'nde bir deprem meydana gelse İzmir'e mal ediliyor. Sisam'da oldu bakın deprem 6.8 Yunanistan'da oldu, İzmir depremi diye biz biliyoruz. Öyle düşünüyorum ki büyük bir ihtimalle İzmir 6.0 mertebesinde olacaktır. Yani İzmir için 7.0 üstünde depremin ender şekilde yaşanabileceğini düşünüyorum. Bu da İzmir Fayı'nın çalışmasına bağlı olarak." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)