MYK sonrası önemli açıklama: Tamamen imha edildi!

Ömer Çelik, rejim güçlerinin İdlib'de Türk askerine yönelik saldırılarının ardından MYK sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, "54 hedef imha edildi karşılık verilmeye devam edilecek." diyerek Rusya'nın da rejimin saldırgan tavırlarını kontrol altına alması gerektiğini ifade etti.

GÜNDEM 04.02.2020, 19:39 04.02.2020, 23:26
MYK sonrası önemli açıklama: Tamamen imha edildi!

AK Parti MYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Türkiye son derece önemli bir operasyona imza attı. Hem kendi vatandaşlarımız hem de talep eden komşu ülkelerin vatandaşlarını getirdik. Yüksek bir koordinasyonlar vatandaşlarının can emniyetini sağlayacak bir operasyona imza attı.

Sağlık Bakanlığı gereken tedbirleri aldı. 

Rejim saldırıları

Rejim mutabakat uygun davranmamıştır. Türkiye, Astana mutabakatları çerçevesinde garantör ülke olarak üzerine düşeni yapmıştır. Rus tarafına iki defa bilgi verilmiştir. Rusya tarafının 'bize haber verilmedi' bilgisi doğru değildir. 54 rejim hedefi tamamen imha edilerek 70'den fazla rejim unsuru imha edildi. Karşılık verilmeye devam edilecek.  TSK'nın gözlem sahalarının olduğu yerlere rejimin yaklaşması onu TSK'nın gözünde düşman konumuna düşürür. Burada beklentimiz Rusya'nın rejimin bu saldırganlığını kontrol altına almasıdır. Biz bundan sonrasında bu tip bir yaklaşım olursa aynı şekilde cevap verilecektir. Rusya ile önemli çalışmalar yapıldı. Bundan sonra da rejimi bu saldırganlıktan men etmesi için gereken gayreti göstermesini bekliyoruz.

'Yüzyıl anlaşması'

Bu plan baştan aşağı işgal planıdır. Türkiye ilk tepki koyan ülke olmuştur. BM Genel Sekreteri açıkça bu karara karşı çıkmıştır. Bizim de söylediğimiz BM kararlarına uyumlu olmalıdır, iki devletli bir çözüm olmalıdır. Arkasından Avrupa Halk Partisi bu planı güçlü bir şekilde reddetmiştir. Arap Birliği'de sağduyulu bir karar alarak reddetmiştir.

Ortadoğu konusunda kafa yoran kim varsa bunun iyi bir şeye gitmediğini ifade eden paylaşımlarda bulunuyor. ABD tarafsızlığını kaybetti. Filistinlilerin iradesini hiçe saydılar.

Yıllar içerisinde Filistin topraklarının nasıl azaldığını görüyoruz. Şimdi yapılan ise bu durumdan daha ileriye giden bir durum oluşturmak. Aklın ve vicdanın asla kabul etmeyeceğini bir tavır sergiliyorlar.

İşgal altındaki yerler tamamen İsrail toprağı sayıyorlar. Filistin Devleti BM kararlarına uygun olarak yaklaşılmalıdır. Filistin topraklarını gasp eden bu durumu meşru görmeyeceğimizi açıkça ifade etmek istiyoruz.

'FETÖ milletimizin iradesiyle def edilmiştir'

FETÖ, Türkiye'nin kabul ettiği terör örgütlerinden biridir. FETÖ'nün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi milletimizin iradesiyle def edilmiştir. FETÖ ile ilgili olarak devletin bütün organlarından hayatın tüm kılcal damarlarından kesilmesi için mücadele devam edilmektedir. Elinde belge olmaksızın devletin sahip olmadığı birtakım iddialar üzerinden şunu bunu suçlayarak bu mücadele desteklenemez.

Yorumlar (0)