Müzisyen Onur Şener cinayeti: Zanlılar için istenen cezalar belli oldu

Başkentte vahşi bir şekilde öldürülen müzisyen Onur Şener cinayeti davasında zanlıların hakkında istenen cezalar netlik kazandı.

GÜNDEM 31.05.2023, 17:13
Müzisyen Onur Şener cinayeti: Zanlılar için istenen cezalar belli oldu

Ankara'nın ilçesi Çankaya’da bulunan bir eğlence mekanının çıkışında meydana gelen tartışma sonucunda müzisyen Onur Şener'in boynuna cam bardak ile vurulması sonucunda ölümüne dair 5 zanlının yargılandığı davada savcı, esasa yönelik görüşünü paylaştı.

Savcı esas görüşünü paylaştı

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmada tutuklu zanlılar Semih Soyalp, Ali Gündüz ve İlker Karakaş ile tutuksuz sanıklar Jale Erberk, Gözde Gündüz ve taraf avukatları hazır bulundu.

Tanık bildirilerinin sonrasında mahkeme başkanı, cumhuriyet savcısına esas adına görüşünü paylaşması için söz verdi.

Savcı, zanlıların 2 Ekim 2022 tarihinde Çayyolu Mutlukent Mahallesi'nde bulunan eğlence mekanında bulunduğunu, Şener'in programının sonrasında yeniden sahneye çıkarak karaoke şeklinde şarkı söylediği esnada tartışmanın meydana geldiğini belirtti.

Bunun üzerine zanlıların bardaklarını alarak dışarı çıktığını ifade eden savcı, Gündüz ile Karataş’ın bardaklarla Şener'e vurduklarını ve kırık camla boynunu yaraladıkları Şener'in olayın gerçekleştiği bölgede yaşamını yitirdiği aktarıldı.

"Kasten öldürme"

Savcı, Gündüz ile Karataş’ın "kasten öldürme" suçu gerekçesiyle müebbet hapisle cezalandırılmalarını, tutuklu zanlı Soyalp ile tutuksuz zanlı Jale Erberk ve Gözde Gündüz’ün beraat etmesini talep etti.

Mahkeme, tutuklu zanlıların bu durumlarının devam etmesine ve zanlıların esasa dair savunmalarını oluşturmak adına süre verilmesine karar vererek, davayı 5 Temmuz gününe erteledi.

İddianamede, beraber harekette bulundukları ve acıma hissi olmadan bardak kırığıyla davranışı gerçekleştirdikleri, "canavarca hisle kasten öldürmek" suçu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Yorumlar (0)