Muz provokasyonu için harekete geçildi

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, bir sokak röportajının ardından sosyal medyada platformlarındaki 'provokatif maksatlı paylaşımlara' dair 7 yabancı uyruklu şahsı sınır dışı etmek için işlem başlatılacağını duyurdu.

GÜNDEM 28.10.2021, 00:42 28.10.2021, 01:03
Muz provokasyonu için harekete geçildi

Genel Müdürlük tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, bir sokak röportajında geçen "Ben muz yiyemiyorum fakat siz kilogramlarca muz alabiliyorsunuz." ifadelerinin ardından yabancı uyruklu olduğu tespit edilen şahısların sosyal medya mecraları üzerinden provokatif maksatlı paylaşımlar yaptığının görüldüğü kaydedildi.

"Sınır dışı etme işlemlerine başlanacak"

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerince söz konusu provokatif paylaşımlara dair sürdürülen çalışmalar neticesinde elde edilen ilk tespitler doğrultusunda yabancı uyruklu 7 kişi yakalanmış olup, adli işlemlerinin son bulmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemlerine başlanacaktır. Bahse konu provokatif paylaşımların bütün boyutlarıyla açığa çıkarılması ve bu paylaşımları gerçekleştiren bütün kişiler hakkında gerekli olan idari ve adli işlemlerin büyük bir titizlikle ve eksiksiz bir biçimde yerine getirilmesi adına çalışmalar sürmektedir."

Yorumlar (0)