"Mutabakat her iki ülkenin siyasi başarısı"

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Soçi Mutabakatı'nın hem Türkiye hem Rusya açısından siyasi bir başarı olduğunu söyledi.

GÜNDEM 24.10.2019, 13:53 24.10.2019, 13:55
"Mutabakat her iki ülkenin siyasi başarısı"

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov, eski Rusya Başbakanı Yevgeniy Primakov'un doğumunun 90. yılı anısına Ankara'da gerçekleştirilen "Türkiye-Rusya İlişkileri: Geleceği Şekillendirmek" başlıklı forumun açılışına katıldı.

Yerhov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında güvenli bölge hususunda imzalanan mutabakat muhtırasını değerlendirdi.

"Önemli olan mutabakatların hayata geçirilmesi"

Soçi Mutabakatı'nın hem Türkiye hem Rusya açısından siyasi bir başarı olduğuna dikkat çeken Yerhov, şunları söyledi:

"Bizzat iki ülke devlet başkanlarının başarısıdır. Uzun süren ama dostane bir ortamda cereyan eden sohbet esnasında birçok konuya, birçok soruna çözüm bulunmuştur. Tabi ki bu güzel, ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmanın başarısından sonra demek değildir ki biz artık rahatımıza bakabiliriz, kesinlikle bakamayız, çalışmalara devam etmeliyiz. Önemli olan varılan mutabakatların artık uygulama aşaması, hayata geçirilmesidir ve bu konuda çok ciddi bir çalışmayı hepimiz bekliyoruz. Yakın gelecekte yapacağımız iş bu konuda hep birlikte çalışmak."

Yorumlar (0)