Musul konsolosluğuna saldırı: MSB’den açıklama yapıldı

Irak'taki Türkiye Musul Başkonsolosluğuna gerçekleştirilen saldırı sonrasında Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. Bakanlık, düzenlenen saldırının şiddetle kınandığı dile getirdi. Bunun yanı sıra MSB’de yaşanan saldırıya tepki gösterdi.

GÜNDEM 27.07.2022, 14:10 28.07.2022, 09:11
Musul konsolosluğuna saldırı: MSB’den açıklama yapıldı

Günün erken saatlerinde Irak’taki Türkiye Musul Başkonsolosluğuna bir saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulunarak, saldırının kınandığını duyurdu.

“Irak sorumluluklarını yerine getirsin”

Bakanlık'tan tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırı sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bu olayın sorumluları hızlı bir şekilde adalet önüne çıkartılmalı. Irak yetkililerine konsüler ve diplomatik temsilcilikleri korumaları hususunda görevlerini yerine getirmeleri için çağrıda bulunuyoruz" denildi.

Irak’a çağrı: “Terör olumlarına son verin”

Olayın BM Güvenlik Konseyinde Irak'ın istemiyle oluşturulan toplantı esnasında meydana geldiği ifade edilen açıklamada, "Ülkemizin haksız bir şekilde ifade edilerek hedef olarak görüldüğü bir zamanda, Irak yetkililerinin istemi üzerine gerçekleştirilen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sonrasında bu saldırının oluşmuş olması da düşündürücü ve vahimdir"

Açıklamanın devamında ise "Bu durum neticesinde Irak makamlarına, terörle mücadele konusuna daha dikkat etmeleri ve diplomatik temsilcilikler ile toprakları üzerinden komşu ülkelere tehdit unsuru haline gelen terör oluşumlarına son vermeleri yönündeki çağrımızı bir kez daha tekrarlıyoruz" değerlendirmesi yapıldı.

“Er ya da geç hesap verecekler”

MSB: "Irak’ta bulunan Musul Başkonsolosluğumuza karşı gerçekleştirilen hain saldırı ile beraber kimin sivil hedeflere ve sivillere saldırdığını bir defa daha görmüş olduk. Saldırıyı düzenleyen teröristlerden de çok kısa bir süre içerisinde diğer teröristlere ne şekilde hesap sorduysak aynı şekilde sorulacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar (0)