Mustafa Sarıgül’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak sokak hayvanları yorumu 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, sokak hayvanlarına sahip çıkılması gerektiğini belirtirken barınakların bir çözüm sağlamayacağını; hayvanların kısırlaştırılıp sokaklarda yaşatılması gerektiğini dile getirdi. Sarıgül’ün bu yorumu hayvan hakları savunucularından destek alırken diğer kesimden de tepki gördü. 

GÜNDEM 27.12.2021, 08:39
Mustafa Sarıgül’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak sokak hayvanları yorumu 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, son günlerde sıkça dile getirilen “sokak hayvanlarının toplatılıp barınağa gönderilmesi” konusunda değindi. Konu hakkında açıklama yapan Sarıgül, “Barınaklar çözüm değil.” dedi. 



“Bu yavrular aç ve susuz” 

Mustafa Sarıgül, konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Şişli Belediye Başkanlığım döneminde Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi kurduk. Burada sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aşılıyor ve sonrasında doğaya bırakıyorduk. Bakımını yaptığımız hayvanlara küpe taktırıyorduk. Bu yavrularımız dağ başında az, susuz. Onlara sahip çıkalım, yerlerinde yaşatalım.” 

Dağ başındaki başıboş sokak köpekleri yanında gündem hakkında yorumlarda bulunan Mustafa Sarıgül ve ekibi, hayvanlarla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Mustafa Sarıgül’ün bu yorumları, hayvan hakları savunucularından büyük destek aldı. 

Yorumlar (0)