Muş’ta kurs merkezinde yangın çıktı: 80 öğrenci sinir krizi geçirdi 

Muş’ta özel bir kurs merkezinde yangın çıktı. Can pazarının yaşandığı olay mahallinde itfaiye ekiplerinin olaya yeterli şekilde müdahale edemediğini belirten öğretmenler ve 80 öğrenci, sinir krizi geçirdi. Aileler duruma isyan etti. 

GÜNDEM 12.09.2021, 17:59
Muş’ta kurs merkezinde yangın çıktı: 80 öğrenci sinir krizi geçirdi 

Muş merkeze bağlı İstasyon Caddesi üzerinde bulunan özel bir kurs merkezinde yangın çıktı. Klima motorlarının bulunduğu kısımdaki kartonların tutuşması sebebiyle çıktığı iddia edilen fakat henüz soruşturma aşamasında olan yangında, kurstaki öğrenciler ve öğretmenler büyük panik ve korku yaşadı. 



Bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Alevlerin yükselmesiyle birlikte kurs merkezinin camları patlarken büyük oranda duman da sınıflara doldu. Nefes almakta güçlük çeken öğrenciler ve öğretmenler, camlardan sarkarak yardım istediler.  



Onlarca kişi, itfaiyenin yangına müdahale edemediğini belirtti 

Yaklaşık 80 öğrencinin ve onlarca öğretmenin bulunduğu kursun mensupları, itfaiye ekiplerinin yangına yeterli şekilde müdahale etmediğini belirterek tepkilerini gösterdi. Yaşananlar karşısında hemen hemen tüm öğrenciler sinir krizi geçirdi. Çevredeki vatandaşlar ile olay yerine gelen veliler, kurs merkezindekileri dışarı çıkarmak için canla başka çalıştı. Güçlükle tahliye edilen öğrencilere sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti. 



Kurs müdürü Rahmi Kaki ise itfaiye ekiplerinin yangı esnasında içeride bulunan vatandaşlara nasıl müdahale edeceği konusunda bilgi sahibi olmadığını savundu. Önceliğin canları kurtarmak olduğunu belirten Kaki, “Bunlar sanıyor ki yangında itfaiye sadece gelip su dökerek işi hallediyor. Fakat öncelikleri çocukların canını kurtarmak olmalı. Öncelik can. Böyle bir itfaiye anlayışı olamaz. Bu kadar da beceriksiz olunmaz.” cümleleri ile tepkisini dile getirdi. 









Yorumlar (0)