Muş’ta 17 kadın korucu güvenlik güçlerine destek oluyor

Doğu Anadolu’da güvenlik güçlerinin terörle mücadele çalışmalarına Muş’tan 17 kadın korucu da destek veriyor.

GÜNDEM 01.11.2021, 09:26 01.11.2021, 16:18
Muş’ta 17 kadın korucu güvenlik güçlerine destek oluyor

Türkiye terör örgütü PKK’ya karşı yürüttüğü mücadeleyi hız kesmeden sürdürürken vatandaşlar ise devam eden çalışmalara destek veriyor.

İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli 17 güvenlik korucusu kadın, trafik denetimi, terörle mücadele ve asayişin sağlanması hususunda ekiplere yardım ediyor.

Son teknoloji silahlarla nöbet tutuyorlar

Devletin kendilerine sunduğu son teknoloji teçhizat ve silahlarla nöbet tutan korucular, terörle mücadelede ön saflarda yer alıyor ve gece gündüz demeksizin elleri tetikte bekliyor. Güvenlik korucularından Özen Erkmen, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret ettiğini kaydetti.

“Hainlere karşı görevimizin başındayız”

Erkmen, bir kadın olarak bu mesleği severek yaptığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizi bölmeye çabalayan hainlere karşı görevimizin başındayız. Hainlerle omuz omuza savaşıp dökülen her damla şehit kanının hesabını hainlerden soracağız. Kadın erkek ayrımı yapmıyoruz biz. Hep beraber bu görevi yürüteceğiz. Mesai kavramı olmaksızın 7 gün 24 saat görevimizin başındayız.

Güvenlik korucusu Nurten Çelimli ise üniformanın yalnızca erkeklere özgü olmadığı, her daim kadınların da vatan nöbeti için sahada olduğunu göstermek için bu mesleği yaptığını kaydetti.

“Eve gittiğimde aileme de ev işleri konusunda yardım ediyorum”

Çelimli, vatanın korunması için seve seve canını vermeye hazır olduğunu söyleyerek, “Kadın olarak erkeklerden hiçbir farkımız yok. Çeşitli zorluklar yaşadık ve zorlu şartlardan geçtik ancak vatan aşkıyla bunların üstesinden geldik. Şimdi her türlü görevde bulunuyoruz. Bu görevi yerine getirmemizin ardından evimize gittiğimizde de aileme de ev işlerinde yardım ediyorum. Devletimizle güvenlik güçlerimizle sırt sırta verdikten sonra bütün zorlu görevlerin üstesinden geliriz.” dedi.

“Gece eğitimi de aldık”

Sevim Akkoyun da güvenlik korucusu olarak alım olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olduğunu kaydetti. “Kadınlar için bu görevin zor olduğu düşünülebilir ancak bu görevi biz vatan aşkıyla yaptığımızdan zorluğunu düşünmüyoruz.” diyen Akkoyun, şunları söyledi:

“Zorlu eğitimlerden geçip gece eğitimi aldık. Silahlı ve silahsız eğitimler aldık ve hepsinin de üstesinden geldik. Vatanımıza hizmet etmek için üniformamızı seve seve giyip gururla ay yıldızlı bayrağımızın ömrümüz yettiği müddetçe nöbetini tutmaya yeminliyiz.”

Yorumlar (0)