Müslüm'ün yeğeninden müthiş bilgiler!

PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm, ikna yoluyla Mersin Emniyet Müdürlüğüne gelerek kendi iradesiyle teslim olmuştu. Yeğen Müslüm'ün, örgütle ilgili çok önemli bilgiler verdiği öğrenildi.

GÜNDEM 05.10.2020, 14:16 06.10.2020, 14:06
Müslüm'ün yeğeninden müthiş bilgiler!

İkna çalışmaları sonucu teslim olmaya karar veren ve kendi iradesiyle 15 Temmuz 2020 tarihinde Mersin Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olan PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm'ün 127 teröristi arşiv fotoğraflarından ifşa ettiği, PKK terör örgütünün Suriye'de yuvalandığı 26 yeri de harita üzerinden gösterdiği öğrenildi.

salih müslüm

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlandı. İddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan sanık Dalya Mahmut Müslüm hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, iddianame ise Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

salih müslümün yeğeni dalya mahmut müslüm

İddianameye göre 11 Temmuz'da Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirilen S.Y. isimli terörist ifadesinde, Dalya Mahmut Müslüm'ün 2013 senesinde örgüte katıldığı bilgisini verdi.

salih müslümün yeğeni dalya mahmut müslüm

Dalya Mahmut Müslüm'ün örgütteki rolü

S.Y. isimli terörist verdiği ifadede Dalya Mahmut Müslüm'ün 21 yaşında olduğunu, ilk olarak Suriye'nin Karaçok bölgesinde bulunan örgütün (sözde) basın biriminde faaliyet gösterdiğini, teröristlerin fotoğraf ve videolarını çektiğini, sonra ise Terörden Arananlar Listesi'nde Kırmızı Kategoride aranan "Esma Samur" kod adlı örgüt üyesi Gülten Alataş ve örgütün bazı (sözde) yöneticisinin şoförlüğünü ve korumalığını yaptığını söyledi.

salih müslümün yeğeni dalya mahmut müslüm

İddianameye göre S.Y'nin ifadelerinden yola çıkılarak Dalya Mahmut Müslüm hakkında soruşturma başlatıldı ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ikna çabaları sonucu teslim olması sağlandı.

salih müslümün yeğeni dalya mahmut müslüm

Hiçbir suça karışmadığı ortaya çıktı

Müslüm ilk ifadesinde Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçlerine yönelik hiçbir eyleminin bulunmadığını, hiçbir terör eylemine katılmadığını, ailesinın zoruyla örgüte katıldığını ve etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini belirtti. Yapılan araştırmalar ise Dalya Mahmut Müslüm'ün doğru beyanda bulunduğunu ortaya koydu.

salih müslümün yeğeni dalya mahmut müslüm

127 teröristi ifşa etti

Dalya Mahmut Müslüm, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü arşivinde bulunan tüm fotoğrafları inceledikten sonra 127 teröristi ifşa etti.

salih müslümün yeğeni dalya mahmut müslüm

Dalya Mahmut Müslüm ayrıca bölücü terör örgütünün Suriye'de yuvalandığı 26 noktayı harita üzerinden gösterdi ve bu noktaların koordinatları çıkarıldı.

salih müslümün yeğeni dalya mahmut müslüm

Salıverilmişti

PYD/PKK elebaşılarından Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Mahmut Müslüm, Mersin İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgusunun ve işlemlerinin ardından 27 Temmuz'da adliyeye sevk edilmişti. Nöbetçi sulh ceza hakimliği ise yurt dışına çıkış yasağı koyarak yeğen Müslüm'ü adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

salih müslümün yeğeni dalya mahmut müslüm

Örgüte ailesinin zoruyla katılması, aktif terör eylemi gerçekleştirmemesi, Türk güvenlik güçlerine yönelik fiili hiçbir eyleminin bulunmaması; ayrıca Türk adaletine ve güvenlik güçlerine yardımcı olması sebebiyle, Dalya Mahmut Müslüm'ün salıverilmesine yönelik eleştirilerin de yersiz olduğu ortaya çıkmış oldu.

Yorumlar (0)