Muşlu ailelerin HDP önündeki eylemi devam ediyor

Muş'ta terör örgütü PKK tarafından çocuklarının dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığının önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 29.03.2023, 14:23 30.03.2023, 10:45
Muşlu ailelerin HDP önündeki eylemi devam ediyor

Aileler, çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP'nin parti binasının önünde her çarşamba olduğu gibi yaptıkları eyleme devam etti.

HDP İl Başkanlığı binasının önünde bir araya gelen ve çocuklarının fotoğraflarını taşıyan anne ve babalar, evlatlarına "teslim ol" çağrısı yaptı.

Baba Şemsettin Özcan, 6 sene önce gazetecilere HDP tarafından çocuğunun kandırıldığını söyledi.

"Boş vaatlerle Kürtleri kandırıyorlar"

Oğlunu terör örgütü PKK ve HDP'den istediğini söyleyen Özcan şunları söyledi:

"Çocuklarımızı kaçırıp nereye verdiler? Türk bayrağının altında her kim olursa olsun hainlik yaparsa eğer Allah belalarını versin. Devletine hizmet etmezsen eğer kimlere edeceksin. Bizler HDP'den çocuklarımızı alıncaya dek buradan ayrılmayacağız. Bayrağımızın altında yaşayıp bize hainlik yapıyorlar. Eğer ülkemize bunlar hainlik yapıyorsa Meclis'e de girmeye hakları yoktur. Boş vaatler verip bütün Kürtleri kandırıyorlar. HDP'lilerden para pul istemiyoruz, yalnızca çocuklarımızı geri vermelerini istiyoruz. Buradan çocuğuma sesleniyorum. Oğlum eğer ki sesimi duyuyorsan gel teslim ol."

Anne Naciye Sönmez Yıldız ise, "Oğlum, Osman, eğer ki sesimi duyuyorsan gel ve devletine teslim ol. Orada sizin işiniz yok. HDP sizleri kandırıyor. Gelin ve devlete teslim olun. Devletimiz bütün desteği verip size sahip çıkacaktır. Yeter ki sizler gelip teslim olun." dedi.

Yorumlar (0)