Müsilajın laboratuvar incelemeleri başladı: “Yüzde 99’u su” 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı, müsilaj hakkındaki yeni bilgileri aktardı. Laboratuvar ortamında incelenmeye alınan maddenin yüzde 99’unun su olduğu belirtildi. 

GÜNDEM 10.06.2021, 10:55 10.06.2021, 11:16
Müsilajın laboratuvar incelemeleri başladı: “Yüzde 99’u su” 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, dün gün boyunca Marmara Denizi’nden toplanan müsilajın bir kısmının örnek olarak laboratuvarlara getirildiğini ve incelenmeye alındığını aktardı.

Birpınar, “Müsilajın yüzde 99’unun su olduğunu saptadık. Fakat bu suyu filtreden geçirerek ayırmak çok zor. Laboratuvar ortamındaki analizler sırasında bunu net olarak gördük.” ifadelerini kullandı. Bildiğimiz sudan farklı olan müsilaj maddesinde suyun yoğunluğunun fazla olduğu bilgisi verildi.



“Müsilaja daha yakından bakalım” 

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, müsilaj hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. “Müsilaja daha yakından bakalım.” şeklinde açıklamaya başlayan Birpınar’ın paylaşımın kalanı ise şu şekildeydi: “Müsilajı topladık, sudan nasıl arındıracağız? Koagülant maddesi ilave ediyoruz ve sonuç olarak suyun ne kadar kolay şekilde ayrıldığını görüyoruz. İşte kalan madde, müsilaj.”

Koagülant nedir?

Koagülant, kimyasal atık fabrikalarında sıklıkla kullanılan, pıhtılaşmış ve kalıplaşmış atıkların sudan ayrıştırılması amacıyla suya damlatılan kimyasal maddedir. Çökeltme işleminde kullanılan madde olarak da bilinir. 

Yorumlar (0)