Müsilaj geri döndü

Marmara Denizi'nde geçtiğimi sene etkili olan deniz salyası (müsilaj) benzeri kirlilik, megakent İstanbul'da bazı sahillerde tekrar görülmeye başlandı.

GÜNDEM 25.04.2022, 18:20
Müsilaj geri döndü

Kadıköy Fenerbahçe Sahili'nde bazı kesimlerinde deniz salyasına benzer bir kirliliğin oluşmaya başladığı gözlendi.

Meydana gelen kirlilik havadan da kayda alındı.

2021'de görülmüştü

Megakent İstanbul'un sahillerinde geçtiğimiz sene etkili olan deniz salyası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Marmara Denizi'ne komşu belediyelere bağlı ekiplerin Marmara Denizi'nde başlattığı 'deniz salyası temizliği seferberliği' faaliyetleri neticesinde etkisini kaybetmişti.

Uzmanlar uyarmıştı

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi'nden öğretim görevlilerince Marmara Denizi'nde gerçekleştirilen faaliyetlerde, müsilajın sıcaklıkların artmasıyla birlikte su sıcaklığının da artmasıyla yeniden ortaya çıkma koşullarının oluştuğu tespit edilmiş, uzmanlar bu hususta uyarılar yapmıştı.

Marmara Denizi’nin hasta bir deniz olduğunu ve bu denizi yeniden hayata döndürmek için gerekli çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, bu sürecin zaman alabileceğini dile getirmişti. Okyar, Marmara Denizi’ni tekrar hayata döndürmek adına alınan kararlara bağlı kalınması gerektiğini ve devam etmenin önemli olduğunu vurgulamıştı. 

Yorumlar (0)