Mursi için yurt genelinde gıyabi cenaze namazı

Mahkeme salonunda yaşamını yitiren Mısır'ın seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için yurt genelinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

GÜNDEM 18.06.2019, 15:09
Mursi için yurt genelinde gıyabi cenaze namazı

Mısır’da ilk defa 17 Haziran 2012 yılında yapılan demokratik seçimlerle cumhurbaşkanlığını kazandığı günün 8’inci yıl dönümünde darbeyle iktidara gelen hükümetin mahkeme salonunda hayatını kaybeden seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için yurt genelinde gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi.

Adana'da, öğle namazının ardından vatandaşlar Yeni Cami bahçesinde buluştu.

İl Müftüsü Hasan Çınar, cami bahçesinde yaptığı konuşmada, ölümlerin en güzelinin şehitlik olduğunu hatırlattı.

İslam davası için Allah yolunda ruhunu teslim edenlerin şehit olduğunu, Muhammed Mursi'nin de şehitlik mertebesine ulaştığını aktaran Hasan Çınar, "Ey Muhammed Mursi, Müslüman olarak dik durdun, ayrılmadın, zalimlere karşı iki büklüm olmadın, firavunun çocukları karşısında eğilmedin, bükülmedin ve şehadet şerbetini yudumladın. Hakkını bize helal eyle ey şehit Muhammed Mursi." şeklinde konuştu.

Hasan Çınar, konuşmasının ardından Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Namazın ardından Muhammed Mursi'ye dua edildi.

Mersin, Hatay, Osmaniye, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Kırıkkale, Niğde, Yozgat, Kırşehir, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis'te yüz binler, merkezlerde kılınan gıyabi cenaze namazlarına katıldılar.

Yorumlar (0)