Murat Kurum: Sözde emekli amirallerin inadına Kanal İstanbul'u yapacağız

Bakan Kurum, 'Kanal İstanbul Projesi'ne dair gerçekleştirdiği açıklamada, “Kanal İstanbul’u inşa edeceğiz. Şimdi her zamankinden çok daha fazla inanıyoruz.” dedi.

GÜNDEM 05.04.2021, 01:07 05.04.2021, 18:34
Murat Kurum: Sözde emekli amirallerin inadına Kanal İstanbul'u yapacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi’ne dair açıklamalar yaptı. 

Bakan Kurum, söz konusu projeye her zamankinden çok daha fazla inanıldığını dile getirerek, “Dün gece itibarıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘İnadına yapacağız.’ derken tam olarak neleri, neyi, kimleri, hangi mihrakları kastettiği açıkça ortaya çıkmıştır. Bu sözde emekli amirallerin, yelkenlerini kimlerin rüzgarıyla şişirdiklerini vatandaşlarımız çok iyi bilmektedir.” dedi.

Kanal İstanbul'a karşı çıkanlara sert sözler

Bakan Kurum, konuşmasının devamında, şu ifadelere yer verdi: 

“Bugün, 'Ya kanal ya İstanbul.' diyenlerle, ÇED raporunu okumadan çeşitli televizyon kanallarında ahkam kesenlerle, Gezi sürecinde hadsiz bir şekilde hükümetimizden tüm dev projelerin durdurulmasını talep edenler, ülkemizin bütün projelerine itiraz eden birlikler ve odalarla, Türkiye'deki her hayra fren olmaya gayret eden sığır ve kör muhalefet anlayışı, bundan bir yıl evvel Kanal İstanbul’a ilişkin millet iradesini yok sayan açıklamalarıyla, meydana çıkan 126 emekli büyükelçinin sözleriyle, dün gece vaktinde, Kanal İstanbul bahanesiyle, zihinlerindeki demokrasi karşıtı kalıntıları ortaya çıkaran darbeci bildiriye imzasını atan 104 emekli amiralin sarf ettiği ifadeler ne kadar da paralellik göstermektedir."

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde..."

Bakan Kurum, tüm projelerin eserlere dönüştürülmesine devam edileceğine işaret ederek, “Bunlar; aynı tezgahtan geçen, aynı gönye ile çizilen, aynı merkezden talimat alan, aynı fabrikanın üretimi, seneler boyunca millet iradesini yok sayan vesayetçi odakların son sözleridir. Biz her zaman olduğu gibi; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye'nin ve vatandaşlarımızın hayrına gördüğümüz projeleri tek tek esere dönüştürmeyi sürdüreceğiz. Siz bir şey söyleyeceksiniz; biz bin şey yapmayı sürdüreceğiz. Siz 'olmaz' diyeceksiniz, biz nasıl olduğunu ortaya koymayı sürdüreceğiz. Olmaz denilen nice projelerimiz gibi Kanal İstanbul’u da vatandaşlarımıza armağan edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

"Gençlerin istikbalinin garantisidir"

Kanal İstanbul’un ulaşım, denizcilik ve uluslararası ilişkiler tarihini baştan yazacak bir proje olduğunu dile getiren Bakan Kurum, “Bir millet ve devlet projesidir. Türkiye'nin istiklalinin, gelecek jenerasyonlarımızın istikbalinin garantisidir. İstanbul Boğazı'nı kurtarma, koruma, hürriyetini garanti altına alma projesidir. 1400 senelik sevdamız olan bu kentin var olan marka değerini en yüksek seviyeye taşıyacak projedir. Ülkemizi lojistik, şehircilik, ulaşım, Ar-Ge ve deniz ticaretinin merkez üssü konumuna getirecektir. On binlerce vatandaşımıza istihdam sağlayacak, yatırım bedelini birkaç sene içerisinde karşılayacak, her sene milli servetimize milyarlarca liralık katkı sunacak bir projedir. 56 kurum ve kuruluşumuzun, üniversitelerimizin, belediyelerimizin, 200’den fazla bilim insanımızın, basın ve yurttaşlarımızın katkılarıyla hazırlanan Türkiye’nin en kapsamlı ÇED raporu hayata geçirilmektedir.” şeklinde konuştu.

"Vatandaşlarımıza hayırlı olsun"

Dünyadaki en çevreci projelerinden biri olduğunu da dile getiren Bakan Kurum, “Proje bölgesinin yaklaşık olarak yüzde 52'lik kısmı yeşil alan olan; yürüyüş parkurları, millet bahçeleri, sosyal donatı alanları ve ekolojik koridorlardan meydana gelen, ülkemizin en çevreci şehircilik projesidir. 'Deprem Dönüşümü Rezerv Konut Alanı’nda, 500 binlik nüfusuyla dünyanın en geniş akıllı kenti kurulacaktır. Tüm konutlar; az katlı, yatay mimariye sahip, mahalle kültürümüzü yansıtan bir anlayışla yükselecektir. Bütün planlama faaliyetlerimizi tamamladık. 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında sona gelindi. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı da bitti. An itibarıyla her adaya göre projelerimizi hazırlamaktayız. Büyük ülkemizin en büyük yatırımı olacak olan Kanal İstanbul, Türkiye'ye ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi. 

Yorumlar (0)