Munzur Vadisi'ndeki yangın kontrol altında

Vali Mehmet Ali Özkan, yangının kontrol altına alındığını söyleyerek, "An itibarıyla 2 helikopterlerimiz de söndürmenin ötesinde soğutma müdahalesinde bulunuyor." dedi.

GÜNDEM 31.08.2021, 23:04 01.09.2021, 09:14
Munzur Vadisi'ndeki yangın kontrol altında

Tunceli'ye bağlı Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda meydana gelen örtü yangını, karadan ve havadan gerçekleştirilen müdahale neticesinde kontrol altına alındı.

Yangını uzun uğraşlar neticesinde kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

"Genel itibarıyla kontrol altında"

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, basın mensuplarına, yangın söndürme faaliyetlerinde çok sayıda ekibin canla başla görev yaptığını söyledi.

Cansiperane ve gayretle mücadele ettiklerini aktaran Özkan, "Yangını genel itibarıyla kontrol altına aldık. An itibarıyla 2 helikopterlerimiz de söndürmenin ötesinde soğutma müdahalesinde bulunuyor. Yine alanda 350'ye yakın personelin bulunduğu bir mekanizma çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"İnşallah tekrarlanmaz"

Yangın söndürme faaliyetlerine jandarma personelinin de üç gündür destek verdiğini anlatan Özkan, şöyle konuştu:

"Jandarma personelimiz de yangın söndürme çalışmalarına katılıyor. Hem belediyelerimizin hem vatandaşlarımızın hem de kurumlarımızın katılımıyla yerinde ve koordineli bir müdahale gerçekleştirildi. İnşallah tekrarlamaz ve yeni yangınlarla karşılaşmayız."













Yorumlar (0)