Münbiç’te skandal görüntü! Teröristler, ABD silahlarını kullanıyor

Bir süredir PKK/YPG işgali altında olan Münbiç’teki teröristlerin elinde bulunan ABD yapımı tanksavar silahlar büyük tepki topladı. 

GÜNDEM 08.06.2022, 15:17 08.06.2022, 15:23
Münbiç’te skandal görüntü! Teröristler, ABD silahlarını kullanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye ve Irak’taki terörist gruplara desteği bir kez daha gün yüzüne çıktı. Münbiç’te görüntülenen teröristlerin elinde bulunan ABD yapımı tanksavarlar, gerçekleştirilmesi beklenen operasyon öncesi tepkileri artırdı. Ellerindeki tanksavarları Fırat Kalkanı Harekât bölgesine çeviren teröristlerin o anları, sosyal medyanın da gündemi haline geldi. 

ABD, terör örgütlerini desteklemeye devam ediyor

Ortaya çıkan fotoğraflarda, Münbiç’te yer alan terörist gruplara ABD tarafından silah ve tanksavarlar verildiği görülüyor. Paylaşılan karelerde teröristlerin Türk Silahlı Kuvvetleri denetiminde olan Cerablus hattını gözetlemesi de dikkat çekti. Ellerinde TOW olarak da bilinen güdümlü tanksavarlar bulunan teröristlerin, gerçekleştirilecek olan operasyona karşı hazırlık içinde oldukları bildirildi. 

4 kilometre menzile sahip

ABD tarafından PKK/YPG’ye verilen TOW tanksavarları, 4 kilometreye kadar belirlenen noktaları vurabiliyor. Ateşlendikten sonra dahi yeniden rota belirleme özelliğine sahip olan füzeler, ABD ordusu tarafından da sıklıkla kullanılıyor. Cerablus’tan gelebilecek saldırıya karşı hazırlık yürüten teröristlerin elinde ağır makineli silahlar da bulunuyor. 

Beşar Esad rejiminin bayrağını kullanmaya başladılar

DEAŞ’la mücadelenin sona ermesinin ardından bir açıklama yapan Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, PKK/YPG’ye verilen silahların geri toplatılacağını duyurmuştu. Bugüne kadar bu konuda hiçbir adım atmayan ABD makamları, Türkiye tarafından defalarca kez uyarılmıştı. Öte yandan Münbiç’teki PKK/YPG gruplarının kendi bayraklarını indirerek Beşar Esad rejiminin bayrağını dalgalandırmaya başlaması dikkatlerden kaçmadı. Teröristlerin bu hareketle, kendilerini kamufle etmeye çalıştıkları değerlendiriliyor. 

Raymond Thomas, yıllar önce itiraf etmişti

2017’de bir açıklama yaparak PKK/YPG’ye paravan bir isim koyduklarını dile getiren dönemin ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, itiraf niteliğinde ifadeler kullanmıştı. Suriye’deki örgütün kendisine YPG demesinin tamamen kamuflaj olduğunu belirten Thomas, “Türkiye, bu örgütün PKK ile bir farkı olmadığını her fırsatta söylüyordu. ‘Bunlara neden destek veriyorsunuz?’ diye bize soruyorlardı. Biz de bu durumu ortadan kaldırmak için onlara isim değiştirmelerini söyledik. Kısa süre sonra örgüt isimlerini ‘Suriye Demokratik Güçleri’ olarak duyurdular. ‘Demokratik’ kelimesi çok akıllıcaydı. İsim değişikliği sonrası yeniden itibar sahibi oldular” şeklinde konuşmuştu.  

Yorumlar (0)