"Mültecilerin yaşayacağı konutlar yapılacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun ekim ayı olağan toplantısında, Rusya ile güvenli bölge mutabakatına da değindi. Erdoğan, "Gerekirse Tel Abyad ve Resulayn arasında mültecilerin yaşayacağı konutları yapıp dünyaya ispat edeceğiz." dedi.

GÜNDEM 26.10.2019, 15:26
"Mültecilerin yaşayacağı konutlar yapılacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu'nun ekim ayı olağan toplantısına katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile varılan güvenli bölge mutabakatına da değindi.

Son günlerde Türkiye sınırlarında tarihi önemde gelişmeler yaşandığını belirten Erdoğan, "Güvenli bölge tesisi için çalışıyoruz. Bu hedefimize büyük ölçüde ulaştık. Rusya ile yaptığımız anlaşma ile 340 kilometrelik genişlikte 30 kilometre deriniğinde bir alanı teröristlerden arındırıyoruz. 10 km'lik kısımda Rusya ile ortak devriye yapacağız. 150 saat sonunda teröristlerden temizlenmezse bu işi biz ele alacak, bütün temizliği biz yapacağız. ABD, YPG'yi temizledik dedi ama temizlememiş." ifadelerini kullandı.

"Avrupa doğru konuşmuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa doğru konuşmuyor. Biz gerekirse Tel Abyad ve Resulayn arasında mültecilerin yaşayacağı konutları yapıp dünyaya ispat edeceğiz." diye sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)