Mültecileri gören BM'den apar topar Türkiye çağrısı!

Rusya'nın ihaneti ve Beşşar Esed rejiminin hain saldırısıyla 33 Türk askerinin şehit olmasının ardından "Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecilere engel olmayacağı" yönündeki haberler düzensiz göçmenlerin ve mültecilerin sınırlara akın etmesine neden oldu.

GÜNDEM 28.02.2020, 14:55
Mültecileri gören BM'den apar topar Türkiye çağrısı!

Mültecilerin ve düzensiz göçmenlerin Türkiye-Yunanistan sınırlarına akın ettiğini gören Birleşmiş Milletler, uluslararası topluma Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye'ye verilen desteğin sürdürülmesi ve artırılması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginlik ve Türk askerlerinin hayatını kaybetmesinden ''derin endişe'' duyduğunu ifade ederek, İdlib'de ateşkes çağrısını tekrarladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Antonio Guterres, Suriye'nin kuzeybatısında artan gerginliği ve ''düzinelerce'' Türk askerlerinin hava saldırılarında yaşamını yitirmesini endişeyle takip ettiğini belirtti.

"Derhal ateşkes ilan edilsin" dediler

"İdlib'de derhal ateşkes ilan edilmesi gerektiğini" tekrarlayan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, artan askerî gerginliğin siviller için teşkil ettiği riskin özellikle endişe verici olduğunu kaydetti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ''Acil harekete geçilmezse gerginliğin her saat başı daha fazla artma riski var.'' ifadelerini kullandı.

Suriye'deki krize askeri çözüm bulunamayacağını vurgulayan BM Genel Sekreteri Antonio  Guterres, sürdürülebilir tek yolun Birleşmiş Milletler denetiminde siyasi çözüm olduğunu da savundu.

Yorumlar (0)