Müjde Ar’dan ‘Gülşen’ mesajı: Yazıklar olsun

Bir televizyon programına bağlanarak şarkıcı Gülşen’in tutuklanmasını değerlendiren Müjde Ar, “Yazıklar olsun. Ülkeyi ne hale getirdiler, yaşananlara inanamıyorum. Bunlar ülkenin üstüne ölü toprağı atmak istiyorlar. Gülşen’i cezaevine atarak herkese gözdağı veriyorlar” dedi. 

GÜNDEM 27.08.2022, 10:52
Müjde Ar’dan ‘Gülşen’ mesajı: Yazıklar olsun

İmam hatipliler için sarf ettiği sözler sebebiyle önce gözaltına alınan ardından da tutuklanarak cezaevine gönderilen Gülşen, Türkiye’nin en çok konuştuğu isim haline geldi. Gülşen’in tutuklanması, özellikle sanat dünyasından büyük tepki gördü. Twitter üzerinden ‘Gülşen serbest bırakılsın’ etiketini açan binlerce vatandaş da görüşlerini dile getirerek ünlü şarkıcının serbest bırakılmasını istedi. 

“Ülkeyi ne hale getirdiler, yaşananlara inanamıyorum”

Yaşanan gelişmelerin ardından bir televizyon programına bağlanarak görüşlerini paylaşan Müjde Ar, büyük bir şaşkınlık içerisinde olduğunu söyledi. “Yazıklar olsun” diyerek sözlerine başlayan Ar, “Ülkeyi ne hale getirdiler, yaşananlara inanamıyorum. Bunlar ülkenin üstüne ölü toprağı atmak istiyorlar. Güşen’i cezaevine atarak herkese gözdağı veriyorlar” ifadelerini kullandı. 

“Sanat özgürdür, gerekirse baş kaldırır ve eleştirir”

Gülşen’e tüm sanat dünyasının destek vermesi gerektiğini dile getiren Müjde Ar, “Halk da sanatçılar da bugünkü sapkınlığın hangi dönemde ve nerelerde arttığını çok iyi görüyor. Tarikat yurtlarındaki ve kurslarındaki sapkınlıklara, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyorlar. Bunlar bugün kendilerine ait kültür-sanat dünyasını oluşturamamanın öfkesiyle saldırgan hale geldiler. Çünkü böyle bir şey asla olmaz. Sanat muhafazakar olamaz. Sanat özgürdür, gerekirse de baş kaldırır ve eleştirir” şeklinde konuştu. 

“Kamuoyuna gözdağı veriyorlar”

Son dönemde sanat dünyasına yönelik baskının çok arttığını dile getiren Müjde Ar, “Çareyi bunda buluyorlar çünkü. Baskıyı artırarak kontrol edebileceklerini sanıyorlar. Sezen Aksu olayında da bunu gördük. Gülşen’i alelacele cezaevine atarak da bir mesaj verildiği çok açıktır. Gülşen’i apar topar cezaevine göndermek tam anlamıyla kamuoyuna bir gözdağıdır. Ben böyle düşünüyorum. ‘Bizden olmayan herkes bir gün suçlu ilan edilecektir’ mesajını ben buradan görüyorum. Benim duygularım ve düşüncelerim bu yönde. Bilmiyorum halkımız ne düşünüyor ama bazı mesajlar çok açık. Umarım bu yaşananlar artık bir son bulur. Mantığın almadığı işler yaşamaya başladık. Bu durum da herkesi çok rahatsız ediyor” dedi. 

Yorumlar (0)