Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, Erdoğan'a hakaret davasından beraat etti

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in bir televizyon programındaki konuşmaları sebebi ile 'cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yargılandığı davada iki sanatçıya da beraat kararı verildi.

GÜNDEM 01.03.2021, 23:07
Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, Erdoğan'a hakaret davasından beraat etti

21 Aralık 2018'de bir televizyon programında sarf ettikleri sözler sebebi ile ‘cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçundan 4'er yıl 8'er aya kadar hapsi istenen sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın yargılandığı davanın karar duruşması gerçekleştirildi.

Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, duruşmalardan vareste tutulan sanıklar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen iştirak etmezken, sanatçıların avukatları salonda hazır vaziyette tutuldu. Duruşmada söz isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Gökhan Arslanoğlu, “Şikayetimiz sürmektedir.” diyerek sanıkların ceza almasını istedi. Gezen’in avukatı Celal Ülgen söz isteyerek, müvekkiline beraat kararı verilmesini talep etti. Metin Akpınar’ın avukatı Ahmet Köksal Bayraktar ise, “Müvekkilimin üzerine atılan suçun, gerekli unsurları barındırmadığından dolayı beraatini istiyoruz.” dedi. 

İki sanatçı hakkında beraat kararı

Mahkeme heyeti davayı karara bağlayarak, sanıklar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun maddi unsurlarının gerçekleşen olayda somut bir şekilde bulunmaması gerekçesi ile ayrı ayrı beraat kararına vardı.

Duruşmanın ardından açıklama gerçekleştiren Gezen’in avukatı Celal Ülgen, “İki efsane sanatçı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın beraatlerine karar verildi. Aslında bizler burada hiç olmamalıydık, bu dava bu değerli sanatçılara karşı hiç açılmamalıydı.” dedi. Akpınar’ın avukatı Ahmet Köksal Bayraktar ise, “Mahkeme heyeti tarafından alınan karar son derece önemlidir. Ülkedeki düşünce özgürlüğü yönünden oldukça önemli bir karar.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)