Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin dava başladı

BBP’nin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin davada FETÖ’nün müdahalesi de soruşturulmaya başlandı.

GÜNDEM 22.03.2021, 17:58 23.03.2021, 14:00
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin dava başladı

Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki 5 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmalarda FETÖ’nün talimatıyla müdahale ettikleri iddia edilen 19 sanığın yargılanması başladı.

Kahramanmaraş’ta düzenlenen duruşmaya tutuksuz sanıklardan bazıları da katıldı. Öte yandan davaya farklı suçlardan tutuklu bulunan şahıslar ise video konferans yöntemi ile davaya katıldı.

Ailesi davaya katıldı

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde sınırlı sayıda kişinin katıldığı mahkeme salonuna Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer, kızı Firuze, oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu, da katıldı. 

Dava, kimlik tespitlerinden sonra sanık sandalyesinde oturanların savunmalarının alınmasıyla başladı. Öte yandan ilgili dava sebebiyle adliye çevresinde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

İddianame

Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatıyla ilgili soruşturmada, FETÖ’nün amaç ve menfaatleri doğrultusunda kurgu mahiyetinde gizli tanık ifadeleri ve ortam dinlemesi yapıldığı gibi tespitler iddianamede yer aldı. FETÖ’nün Cumhurbaşkanına suikast girişiminden mahkûm eski Yarbay Davut Uçum’un da bulunduğu 17 sanık için hazırlanan iddianame 2020 yılının 25 Aralık tarihinde kabul edilmişti.

İlgili dosya ile helikopterden GPS cihazının sökülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı davanın birleşmesi sonucu davadaki sanık sayısı 20’ye çıktı. Öte yandan davada yargılanan sanıklardan Muharrem Tunç’un vefatı sonucu sanık sayısı da 19’a düştü.
 

Yorumlar (0)