Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili şoke eden itiraf!

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun duruşmasına katılan Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Kırşehir teşkilatı ziyareti esnasında bir açıklama yaptı ve helikopter teknisyeninin itirafta bulunduğunu dile getirdi. Çayır, helikopter teknisyeninin, “Helikopter bakımının yapılmadığını” itiraf ettiğini açıkladı.

GÜNDEM 24.05.2022, 11:31
Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili şoke eden itiraf!

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 

“Helikopterin bakımı yapılmamış” iddiası

Çayır, açıklamasında "Mahkemede helikopter şirketinin teknisyenini dinledik. Şaşırdık kaldık. Günü geçmiş, kesinlikle servise gidip değişmesi gereken parçalar gitmemiş. Bakım tarihi geçmiş bir helikopteri uçuşa sevk etmişler" sözlerini kullandı.

Bakımı yapılmamış bir helikoptere Sivil Havacılığın, uçuş iznini nasıl verdiğini de anlamadığını belirten Çayır, "Bugünkü mahkemede, helikopterin bakımlarının yapılmadığını teknisyen K.K., resmen itiraf etti. Teknisyen, ‘helikopterin o gün bakım zamanları da geçmişti' ifadelerini kullanıyor. Gün boyu sonucu etkileyecek veya kayda değer bir gelişme yaşanmadı. 13 senedir sonuca götürecek bir gelişme göremedik" açıklamasını yaptı.

“Niye işin üzerini örtmeye çalışıyorsunuz?”

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içerisinde yer aldığı helikopterin 13 sene önce düşmesi hadisesiyle ilgili bazı kesimlerin faili meçhul beklentisine sahip olduğunu belirten Çayır, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Niye işin üzerini örtmek için uğraşıyorsunuz. Gittikçe sorular çoğalıyor. Mahkeme suikast davasını görse, yaşananlar farklı boyuta doğru gider. Bugün papazla imamın masalını dinledik. Yaşananlar gerçekten üzüntü verici… Gerçeğe ve esasa ilişkin hiçbir şey yok. Birileri sanıyorum bir an önce bu davayı kapatmak istiyor".

Kırşehir teşkilatında İl Başkanı Şevket Göçmen, Nizam-I Alem Ocakları Başkanı Zafer Ateş ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Yeşil ile bir süre sohbet eden Çayır, daha sonra Kırşehir'den ayrıldı.

Yorumlar (0)