Muhittin Böcek'ten aylar sonra ilk poz!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle tedavi altında olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 105 gün sonra ilk pozunu verdi. 

GÜNDEM 30.11.2020, 12:14 30.11.2020, 12:26
Muhittin Böcek'ten aylar sonra ilk poz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan isimlerden biri olmuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, 7 Eylül günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmış, bir süre sonra da normal servise geçirilmişti. 

Böcek'in sağlık durumunun iyiye gittiği ve yakın zamanda Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden taburcu edileceği öğrenildi. 

30 Kasım Pazartesi günü sabah saatlerinde Böcek'ten ilk fotoğraf geldi. 105 gün sonra ilk pozunu veren Böcek'in gayet iyi göründüğü fark edildi. 

Ne olmuştu?

17 Ağustos: Twitter hesabından paylaşım yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif sonuçlandığını duyurmuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, herkesin maske, hijyen ve mesafe kuralına uyması gerektiğini ifade etmişti.

7 Eylül: Hastanede müşahede altında tutulan Böcek'in sağlık durumu kötüye gitmiş, bu nedenle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi görmeye başlamıştı.

24 Eylül: Akciğerlerinden rahatsızlık geçiren Böcek'in solunum kaslarında problem yaşandığı ifade edilmişti. Solunum sıkıntısını hafifletmek için Böcek’e trakeostomi uygulanmıştı. Yani Böcek'in nefes borusuna delik açılmıştı. 

13 Ekim: Antalya Büyükşehir Belediyesine ait sosyal medya hesaplarından doktorların açıklaması paylaşılmış, Böcek'in yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü, mekanik desteğin devam ettiği ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilmişti. 

25 Ekim: Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, Böcek'in yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin devam ettiğini duyurmuştu. Böcek'in bulgularının stabil olduğu ve durumunun ciddi olduğu kaydedilmişti. 

9 Kasım: 64 gündür Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan Böcek'in normal servise alınacağı ifade edilmişti. 

25 Kasım: Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Böcek'in solunum cihazından ayrıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmişti. 

Yorumlar (0)