Muharrem İnce sert çıkıştı: CHP Atatürk'ün partisi değil!

CHP'den istifa ettikten sonra kendi partisini kuran Muharrem İnce, eski partisi CHP’nin kimliğine ilişkin sert çıkışlarda bulundu.

GÜNDEM 14.06.2022, 17:49
Muharrem İnce sert çıkıştı: CHP Atatürk'ün partisi değil!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, konuk olduğu Millet TV Haber'de yayınlanan Anadolu Soruyor programında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Muharrem İnce, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Karabük BRTV televizyonu genel yayın yönetmeni Mehmet Çetinkay ve KonTv Haber Müdürü Çetin Altan'ın sorularını yanıtladı.

"CHP Atatürk'ün partisi değil"

CHP'yi Atatürk'ün kurduğunu fakat şu an ki partinin asla Atatürk'ün partisi olmadığını ifade eden Muharrem İnce: "Bu partide ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adını hala ağzına alamayanlar bulunuyor. Birileri de çıkıp ben Atatürk'ün askeri değilim, ben Atatürk’ün yoldaşıyım diyor. Sen kimsin de Atatürk’ün yoldaşısın? Kurtuluş Savaşı'nda sen Atatürk ile beraber mi savaştın? Sen ne onun yoldaşı, ne de arkadaşı olabilirsin. Sen ancak olsan olsan Atatürk’ün askeri olabilirsin." dedi.

"Aday bulamazlarsa eğer ben buradayım"

Kendisine sorulan millet ittifakı adaylık size teklif ederse eğer ne cevap verirsiniz sorusuna ise Muharrem İnce "Ben olmayacak duaya amin demem fakat aday bulamazlarsa eğer buradayım" diye yanıt verdi.

İnce: "Millet İttifakı kukla olacak bir cumhurbaşkanı adayı arıyor"

Millet İttifakı kendilerine kukla olacak bir cumhurbaşkanı adayı arıyor diyen Muharrem İnce, "Siz bir cumhurbaşkanı adayı bulacaksınız. O aday da seçimi kazanacak fakat sonra altısının da emrinden çıkmayacak. Yani bu durumda cumhurbaşkanı seçilen kişi daha sonra altı genel başkanın emrinde olacak. Bu duruma inanan saftır. Asla böyle bir durum olmaz" diye konuştu.

İnce, hükümete sınır ötesinde destek verdi

Açıklamalarına devam eden Muharrem İnce Suriye’ye yönelik düzenlenen sınır ötesi operasyonlarda ise hükümete destek mesajı verdi. İnce, "bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullandı.

Mavi Vatan ve Yunanistan'la ilgili yaşanan sorunlar hakkında da konuşan İnce, "Biz, hükümetin mavi vatan tezinin arkasındayız, destekliyoruz. Akdeniz'in ve Antalya'nın güvenliği mavi vatanı tezini gerçekleştirmeye bağlı olacaktır" dedi.

İnce’den Babacan'a Kemal Derviş göndermesi

Millet ittifakının önce kurtarıcılardan kurtarılması gerektiğini dile getiren Muharrem İnce, "Ey Babacan sen de bu hükûmetin içinde değil miydin? Şimdi bu hükümetin günahları Tayyip Erdoğan'a başarısı da sana mı kalacak? Neden Devlet Planlama Teşkilatı kapatıldı? Sen neden çıkıp buna itiraz etmedin? Neden sen o kararı imzaladın? Kemal Derviş'ten sonra şimdi de sen mi kurtarıcısın? Biz asla kişilere bakmayız. Biz ilkelere bakarız" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)