Muharrem İnce düğmeye bastı, 17 kişi "Varım" dedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile yolları ayıracak olan Muharrem İnce, yeni parti kurmak için düğmeye bastı. İnce, görüşme yaptığı kişilerin 17'sinden "Varım" yanıtını aldı.

GÜNDEM 05.08.2020, 11:07
Muharrem İnce düğmeye bastı, 17 kişi "Varım" dedi!

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ipleri tamamen koparmaya hazırlanıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37'nci Olağan Kurultayı'nda en arkada tuvaletin yanında oturmak durumunda kalan Muharrem İnce, yeni bir siyasi parti kurmak amacıyla ilk adımı attı. 

Muharrem İnce, Kurban Bayramı tatilini Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirmesinin ardından İstanbul'a geldi. Yeni partiyi yılbaşında kuracağı öğrenilen Muharrem İnce, 18 kişi ile görüşmede bulundu ve söz konusu kişilerden 17'si "Varım" dedi. 

Söz konusu gelişmeler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nde hareketliliğe neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) görevlendirdiği milletvekilleri, Muharrem İnce'yi yeni parti kurmaktan vazgeçirmek için çaba harcasalar da başarılı olamadılar. 

Muharrem İnce'nin yanında olan kişilerin, belediye başkanlarının parti yönetimi üzerinde etkili olmasından memnun olmadıkları öğrenildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 37'nci Olağan Kurultayı'nda Tunç Soyer, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gibi belediye başkanlarının aktif bir rol üstlenmesi, Muharrem İnce'nin yeni parti kurma fikrini tetikleyen son olay oldu. 

Öte yandan, Muharrem İnce ile yanında bulunan kişiler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ile ittifak görüşmeleri yapmasından oldukça rahatsız. 

Yorumlar (0)