Muharrem İnce: ABD'den demokrasi dilenen CHP’den ayrılıyorum

Muharrem İnce, gün içinde yaptığı basın toplantısı ile '' ABD'den demokrasi dilenen, artık bir tabeladan ibaret olan HHP ile yolumu ayırıyorum'' sözleriyle CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

GÜNDEM 08.02.2021, 15:30 09.02.2021, 13:39 Hanife
Muharrem İnce: ABD'den demokrasi dilenen CHP’den ayrılıyorum

CHP Kurultayı'nın ardından “Memleket Hareketi”ni başlatan Muharrem İnce basın toplantısı düzenleyerek CHP’den istifa ettiğini duyurdu. 

İnce açıklamasında, ana muhalefet partisinin iktidara meydan okuyamadığını, CHP’nin iktidardan, iktidarında CHP’den memnun olduğunu söyleyerek toplumu karpuz gibi ikiye böldüklerini söyledi.

“Muhalefetin söyleyemediğini ben söylüyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce dolarla nasıl mücadele edeceğini söylediğini belirten İnce, “Bugün doların halini görüyoruz. Muhalefetin söyleyemediğini ben söylüyorum, Erdoğan istifa etsin.” şeklinde konuştu. 

Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceği vadinde bulunan İnce, “Ne oldu bu 3Y katlandı. Hatta 4Y oldu, yüzsüzlüğü de ekleyelim. Biz Türkiye'ye bir fırsat olacağız. Bizim yaptığımız her işte vicdan olacak.” dedi. 



Konuşmasında CHP’yi de eleştiren İnce, muhalefetin parti içindeki demokrasiyi yok ederek millete demokrasi vaat ederse o partiye kimsenin inanmayacağını belirterek, “CHP'de Atatürk diyemeyen CHP'li yöneticilerin olması içimizi kan ağlatmaktadır. Muhalefet, 18 yıldır ülkeyi uçurumu sürükleyen Cumhurbaşkanına yürekleri yetmediği için istifa et diyememektedir.  Bu iktidardan da muhalefetten de ülkeye hayır gelmez.” İfadelerine yer verdi.

CHP artık bir tabeladan ibaret

Bugün bir yol ayrımında olduğuna dikkat çeken İnce, “ABD'den demokrasi dilenenlerle ben artık yolumu ayırıyorum. Bugün CHP'yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. CHP artık bir tabeladan ibaret.” diyerek hedeflerinin 50+1, tek adam partisi değil, ortak aklında partisi olacağını söyledi.

Cumhur İttifakı'nda yer almayacaklarının altını çizen İnce, partisinin adı, logosu ve her şeylerinin hazır olduğunu, kendilerine yakışır bir şekilde partilerini duyuracaklarını belirti.

Son olarak İnce, bugün e-devlet üzerinden CHP'den istifa edeceğini, gerekçesini de hafta içi yazılı olarak göndereceğini belirtti.

Yorumlar (0)