Muhabire tokat atan Muharrem Sarıkaya, özür diledi; Fatma Şahin açıklama yaptı

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, naklen yayında meydana gelen ses sorununu çözmeye çalışan muhabir Ahmet Demir'e tokat attı. Sarıkaya'nın bu eylemi tepkilere sebep oldu. Basın mensupları, Ahmet Demir'in yanında olup Sarıkaya'ya karşı birlik sağlarken Sarıkaya, gelen tepkiler üzerine özür diledi. Fatma Şahin ise o anlar hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 20.12.2021, 07:50 21.12.2021, 09:14
Muhabire tokat atan Muharrem Sarıkaya, özür diledi; Fatma Şahin açıklama yaptı

Gazeteci Sarıkaya, Gaziantep'in kurtuluşunun 100'üncü senesi nedeniyle kente gitti. Sarıkaya, Panaroma Müzesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i misafir etti. Naklen yayın esnasında ses problemi meydana gelmesinin akabinde muhabir Ahmet Demir, ikili arasındaki mikrofon bağlantısını sağlamaya çalıştı. Bu sırada sinirlenen Sarıkaya, Demir’e tokat atarak itti.

Özür diledi

Olayın ardından büyük tepki toplayan Sarıkaya, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Özür dileyen Sarıkaya, şöyle konuştu:

"Sayın Şahin ile gerçekleştirdiğimiz yayın esnasında yaşanan teknik sorunlar sebebiyle kendimi kaybettim ve bana yakışmayan bir davranış sergiledim. Yayın biter bitmez kendisinden özür diledim. Daha sonra telefonla ulaşarak bir kez daha özür diledim. Olay kamuoyuna yansıdığından dolayı sizlerin huzurunda da kendilerinden özür diliyorum. Olaya tanıklık eden Sayın Şahin'den ve tüm kamuoyundan da özür diliyorum."


Şahin'den paylaşım

Olayla ilişkin olarak Başkan Şahin'den de bir paylaşım geldi.

Sarıkaya'nın yanlış tepki verdiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Sarıkaya'nın tepkisi çok yanlıştı. Zaten yayının ardından düşüncelerimi söyledim. Sarıkaya muhabirden özür diledi."



Basın mensupları ortak açıklama yaptı

Türkiye Haber Kameramanları Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Ekonomi Haberleri Derneği, Diplomas Muhabirleri Derneği ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olay hakkında ortak açıklamalarda bulundu: "Muharrem Sarıkaya'nın meslektaşımıza yaptığı insan onuruna, ahlaka ve vicdana sığmayan hareketi kınıyoruz. Sarıkaya'yı bugünden itibaren gazeteci ve meslektaşımız olarak tanımıyoruz. Kameralar önünde emek ve insan hakları savunuculuğu yaparken kamera arkasında basın mensubunu tokatlaması bizlerin yüreğini sızlattı. Şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."










Yorumlar (1)
gaffur 2 yıl önce
kusura bakmayın özür falan olmaz. Fatma Şahin'in o anda yayına son vermesi lazımdı.