Muğla’da milyonluk emlak vurgunu! 30 kişiyi dolandırdılar

Muğla'nın ilçesi olan Bodrum’da, kendilerini emlakçı olarak gösteren S.G.İ. ile beraberindeki 3 şahıs, ilçede bulunan bir siteden daire kiralama sözüyle birçok kişiyi dolandırdı.

GÜNDEM 21.07.2022, 14:19 22.07.2022, 09:08
Muğla’da milyonluk emlak vurgunu! 30 kişiyi dolandırdılar

2 aylık bir süredir Bodrum KOM Büro Amirliği ekipleri tarafından fiziki ve teknik olarak takip edilen 4 şüpheli gerçekleştirilen operasyonun ardından yakalandı. 2 milyonluk emlak vurgunu yaptıkları tespit edilen zanlıların toplamda 30 kişiyi dolandırdığı tespit edildi.

Paraları aldılar, ortadan kayboldular

Kendilerini emlakçı olarak gösteren şahıslar, Ortakent'te bulunan bir sitedeki dairleri internet üzerinden ilana koydu. Ardından S.G.İ. ve yanındaki 3 şüpheli daire kiralama vaadinde bulunduğu kişilere görüntülü olarak evleri dolaştırdı. Tatil düşüncesi ile kiralama yapmak isteyen kişilerden, toplamda 2 milyon lira alan 4 zanlı paraları alır almaz ortadan kayboldu.

Soluğu poliste aldılar

Dolandırıldığını anlayan vatandaşlar ise durumu polise ihbar etti. Muğla Organize Suçlarla ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı olan Bodrum KOM Büro Amirliği ekipleri yaşanan durum ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı idaresinde S.G.İ, O.E. S.Y. ve O.E. gerçekleştirilen baskında yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderileceği bildirildi.

Yorumlar (0)