Muğla’da hamile eşini kayalıklardan itip sigorta parasıyla tatil yapan kocanın cezası belli oldu

Muğla Fethiye’de 2018 senesinde meydana gelen olayda hamile kadın ve kocası, fotoğraf çektirmek için Kelebekler Vadisi’ndeki kayaya çıkmıştı. Koca Hakan Aysal, fotoğraf çekildikten sonra hamile eşini kayalıklardan iterek ölümüne sebep olmuştu. Sonrasında sigortadan gelen 400 bin TL’yi alarak farklı şehirlerde tatil yapan erkeği, sosyal medya paylaşımları ele vermişti. Vefat eden Semra Aysal’ın ailesi bu işin peşini bırakmamış, Hakan Aysal’dan şikayetçi olmuştu. Bugün görülen duruşmada Hakan Aysal, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. 

GÜNDEM 15.02.2022, 16:33 16.02.2022, 13:17
Muğla’da hamile eşini kayalıklardan itip sigorta parasıyla tatil yapan kocanın cezası belli oldu

19 Haziran 2018 tarihinde Muğla Fethiye’nin gözde turistik mekanlarından Kelebekler Vadisi’nde gerçekleşen olayda Semra-Hakan Aysal çifti, fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıkmıştı. 7 aylık hamile olan Semra Aysal’ın kayalıklardan düştüğünü belirten Hakan Aysal polise, hastaneye ve sigorta şirketine olanları bu şekilde anlatmıştı.  

Olayın şüpheli bulunması üzerine gözaltına alındı 
 

Yaşananların şüpheli bulunması ve Semra Aysal’ın ölümünün ardından Hakan Aysal’ın lüks mekanlarda tatil yapması üzerine katil zanlısı koca, gözaltına alınmıştı. Hakan Aysal’ın, eşinin ölümünden bir süre önce 400 bin TL değerinde ferdi kaza sigortası yaptırdığı ve üzücü olay neticesinde sigortanın bu parayı Aysal’a ödediği belirtilmişti. Hakan Aysal, eşini ve doğmamış bebeğini öldürdüğü gerekçesiyle 21 Kasım 2020 tarihinde tutuklanmıştı. 



Hakan Aysal’ın duruşması bugün gerçekleştirildi 

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Hakan Aysal, sesli ve görüntülü olarak duruşmaya katıldı. Semra Aysal’ın ağabeyi Naim Yolcu ve avukatlar ise salonda bulundu. Davanın cumhuriyet savcısı, gidilmesi garip olan bir yere hamile kadının götürüldüğü, saatlerce bekletildiği ve Hakan Aysal’ın eşinin düştüğü anı görmediğini aktarırken tüm bunların “garip” olduğunu dile getirdi. Ayrıca Semra Aysal’a yapılan ferdi kaza sigortasında yasal mirasçı kısmında yalnızca Hakan Aysal’ın ismi olmasının dikkatlerden kaçmadığı kaydedildi. 

Katil koca, ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı 

Savcı, Hakan Aysal’ın “gebe eşini tasarlayarak ve kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmasının talep etti. Hakan Aysal ise son savunmasını yaptıktan sonra üzerine atılan suçu işlemediğini ifade ederek beraatını talep etti. Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla Hakan Aysal’ı ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı.  

Yorumlar (0)