Müftüden maske fetvası: "Kul hakkına giriyorlar"

Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde maske takmayan kişilerin "kul hakkında girdiklerini" ifade etti. 

GÜNDEM 03.09.2020, 11:54
Müftüden maske fetvası: "Kul hakkına giriyorlar"

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, birçok şehirde yeniden artmaya başladı.

Söz konusu vakaların artması üzerine bazı şehirlerde maske takmadan sokağa çıkmaya yasak getirildi.

O şehirlerden biri de Balıkesir olarak belirlendi. 

Balıkesir Müftüsü olan Ramazan Topcan, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Müftü Topcan, bunun dünya için bir sınav olduğuna dikkat çekerek, maske takmayan kişilerin yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasına neden olduklarını ve "kul hakkına girdiklerini" söyledi. 

Topcan, İslamiyet'in "canı ve aklı korumayı" amaçladığını vurgulayarak, cana veya akla zarar verecek tüm eylemlerin İslamiyet tarafından yasaklandığını ifade etti.

İnsanların sürekli imtihan edildiğini aktaran Topcan, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan ve evde kendisini izole etmesi gereken kişilerin dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti.

Topcan, bunun yalnızca kendi önerisi değil, Hz. Muhammed'in de önerisi olduğuna dikkat çekerek, pandemi sürecinin kurallara uyularak atlatılabileceğini söyledi. 

Okulların yakın zamanda açılacağını hatırlatan Topcan, kurallara riayet edilmesi halinde okulların açılmasının yanı sıra vicdanların ve sofraların da komşulara açılacağını kaydetti.

Topcan, maske takmayan ve yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasına yol açan insanların "kul hakkına el uzattıklarını" belirterek, üç kuralın altını çizdi.

Maske takılması, sosyal mesafeye dikkat edilmesi ve hijyen kurallarına özen gösterilmesi gerektiğini aktaran Topcan, vatandaşlara "gayret" çağrısında bulundu. 

Yorumlar (0)