Müebbet hapis cezası almıştı! Azra’nın katili cezaevinde intihar etti

Antalya’da gazetecilik bölümü okuyan üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldüren ve yargılandığı davanın sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen katil Mustafa Murat Ayhan, tutukluluğunun devam ettiği cezaevinde intihar etti.

GÜNDEM 30.09.2022, 10:31 01.10.2022, 08:49
Müebbet hapis cezası almıştı! Azra’nın katili cezaevinde intihar etti

Antalya’da geçtiğimiz haftalarda yaşanan vahşi cinayet kan dondurmuştu. Gazetecilik bölümü öğrencisi olan Azra Gülendam Haytaoğlu'nu öldüren Mustafa Murat Ayhan geçtiğimiz akşam vakitlerinde tutukluluğunun devam ettiği Diyarbakır T Tipi 1 Nolu Ceza İnfaz Kurumunda yer alan hücresinde kesici aletle bileklerini kesti. İntiharın fark edilmesi üzerine hastaneye götürülen Ayhan yaşamını yitirdi.

Kabri başında kızına seslendi, yürekleri burktu

Cezaevinde intihar ettiği ifade edilen Mustafa Murat Ayhan’ın durumunu öğrenen Azra’nın annesi Mezide Haytaoğlu, genç kadının Kadirli ilçesi Durmuşsofular köyünde bulunan mezarına ziyarette bulunarak katilin ölüm haberini burada paylaştı. Azra’nın kabri başında gözyaşları içerisinde dualar eden anne Mezide Haytaoğlu’nun kızına seslenmesi yürekleri burktu. “Yavrumun parçalarının nerede olduğunu söylemeden öldü” diyen anne Mezide Haytaoğlu “Az çekti. Kızımın eksiklerini demeden gitti. Onunda annesi benim gibi yansın. Ben hiçbir annenin bu şekilde acı çekmesini dilemem ama yaşadığım acıları bilsin ve görsün.” dedi.

Ne olmuştu?

Akdeniz Üniversitesinde Gazetecilik Bölümü okuyan 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu'nu 49 yaşındaki Mustafa Murat Ayhan vahşi bir şekilde öldürmüş ve cesedini parçalara ayırarak bir ormanlık bölgeye atmıştı. Katilin yakalanmasının ardından görülen davada zanlıya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Yorumlar (0)