MSB'den Yunanistan'a Ayasofya tepkisi: "İki yüzlülükle dahi açıklanamaz"

Yunanistan'ın Ayasofya ile ilgili açıklamalarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan tepki geldi. MSB'nin açıklamasında, "1453'ten bu yana Ayasofya, Türk milletinin koruması altındadır" sözlerine yer verilirken, söz konusu açıklamalar ve Yunan tarafının eylemleri için “İki yüzlülükle açıklanamayacak derecede vahim bir durum” sözlerine yer verildi.

GÜNDEM 30.05.2022, 10:54 30.05.2022, 10:59
MSB'den Yunanistan'a Ayasofya tepkisi: "İki yüzlülükle dahi açıklanamaz"

Yunanistan'ın Ayasofya hakkındaki açıklamalarına Milli Savunma Bakanlığı tepki gösterdi. 

“1000 yıl öncesine özlem duyanlar…”

MSB'nin resmî sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "569 sene önce fethedilen İstanbul'a, Bizans'ın ya da Roma İmparatorluğu’nun hayalini kurarak bakmak tamamen kuruntudan ibarettir. 1000 sene öncesine özlem duyanlar kimin barışa engel, kimin yayılmacı olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

"Ayasofya, 1453'ten beri Türk milletinin koruması altında"

Cami olarak yüzyıllarca kullanılan Ayasofya'nın, 1453'ten beri Türk milletinin koruması altında olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Güya Ayasofya için üzülenlerin, 1500'lü senelerden kalan ve her biri kültürel ve tarihi miras olan Yunanistan'daki camilerin yıkılarak yerine sergi ve sinema salonu, depo veya konaklama yeri yapılmasına karşı çıkmaması da iki yüzlülükle dahi açıklanamayacak derecede vahim bir durumdur" sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)