MSB: Yeni bir harekâta gerek kalmamıştır!

Milli Savunma Bakanlığı, "Mevcut harekat alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmamıştır." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 23.10.2019, 01:15 23.10.2019, 01:42
MSB: Yeni bir harekâta gerek kalmamıştır!

MSB, açıklamasında "Sürenin sonunda ABD tarafından PKK/YPG’nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığı bildirilmiştir. Barış Pınarı Harekat alanı dışındaki hudutlarımızın güvenliği ve YPG terör örgütü unsurlarının 30 kilometre dışına çıkarılmasına yönelik esasları da içeren anılan mutabakat çerçevesinde mevcut harekat alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmamıştır." ifadelerini kullandı.

"Gerekli hassasiyet gösterilmiştir"

Yapılan açıklamada, 17 Ekim'de Fırat'ın doğusuna ilişkin Türkiye ile ABD arasında anlaşmaya varıldığı ve bu kapsamda Barış Pınarı Harekatı'na 120 saat ara verildiği anımsatılarak, "Bugüne kadar tarafımızdan mutabakata varılan hususların yerine getirilmesinde gerekli hassasiyet gösterilmiştir." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mevcut harekat alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmamıştır. Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek ve terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Sürenin sonunda ABD tarafından PKK/YPG’nin bölgeden çekilmesinin tamamlandığı bildirilmiştir. Soçi'de Cumhurbaşkanımız ile Rusya Devlet Başkanı arasındaki mutabakat kapsamında yarından itibaren Rusya ile müşterek çalışmalara başlanacak." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)