MSB: Teröristler silahlarıyla birlikte yakalandı!

Tel Abyad'da eylem hazırlığında olan 5 terörist, komandolar tarafından eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon sonucu gizlendikleri evlerde silah ve mühimmatlarıyla yakalandı.

GÜNDEM 27.01.2020, 16:46
MSB: Teröristler silahlarıyla birlikte yakalandı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekât bölgesindeki Tel Abyad’da eylem hazırlığında olan 5 PKK/YPG’li teröristin, komandolar tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde gizlendikleri evlerde, silah ve mühimmatlarıyla birlikte sağ olarak yakalandığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ''Kahraman Komandolarımız, Barış Pınarı Bölgesi’nde bulunan Tel Abyad’da terör örgütü PKK/YPG’li teröristlerin gizlendikleri evlere eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Düzenlenen operasyonlarda PKK/YPG terör örgütü üyesi olan 5 kişi sağ olarak yakalandı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yapılan arama sonucu evlerin değişik yerlerindeki bölmelere saklanmış 1 adet av tüfeği, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet Vizör marka tabanca, 2 adet kurusıkıdan dönüştürme tabanca, 1 adet kamuflajlı termal şemsiye,  176 adet 7,62 mm mühimmat, 1 adet kemer şeklinde pala, 1 adet havalı tabanca,  9 adet cep telefonu, 20 adet 7,65 mm tabanca mühimmatı, 1 adet laptop, 67 adet CD, 4 adet bilgisayar kasası, 2 adet USB bellek, 1 adet hafıza kartı, 871 bin 700 Suriye Lirası ile örgütsel doküman bulunduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)