MSB: Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu!

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklama ile Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin ateş açması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral'in şehit olduğu haberini bildirildi.

GÜNDEM 26.05.2022, 11:31 26.05.2022, 11:33
MSB: Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu!

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerin taciz ateşi açması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral'in şehit olduğunu açıklandı.

Bakanlıktan tarafından yapılan yazılı açıklamada "26 Mayıs 2022 tarihinde Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde üs bölgemize bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucunda kahraman askerimiz ve silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Meral şehit olmuştur. Bu olay bizleri derin acı ve üzüntüye boğmuştur. Hayatını kaybeden aziz şehidimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’yle asil milletimize başsağlığı dileriz" denildi.

Bakan Hulusi Akar, başsağlığı mesajı yayınladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün şehit olan Mehmet Meral için taziye mesajı yayınladı. Bakan Akar, "26 Mayıs 2022 tarihinde kahraman silah arkadaşımız, şehit olmuştur. Şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına kahraman şehidimize, Allah'tan rahmet; kederli ailesi ile asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" dedi.

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında 14 terörist öldürüldü!

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 14 PKK’lı terörist tespit edildi. Bölgede düzenlenen hava harekatı ile PKK’lı 14 terörist etkisiz hale getirildi.

"Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmadık ve bırakmayacağız!"

Milli Savunma Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmadık ve bırakmayacağız! Pençe-Kilit harekatı bölgesinde tespit edilen 14 PKK’lı terörist düzenlediğimiz hava harekatı ile etkisiz hale getirilmiştir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör örgütünün inlerini yerle bir etmeyi azim ve kararlılığı ile sürdürecek!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)