MSB kaynakları duyurdu: F-35 görüşmesinde önemli gelişme

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca ABD ve Türkiye arasındaki F-35 görüşmelerinin ikincisinin Washington’da yapılacağı ifade edildi.

GÜNDEM 01.11.2021, 13:35
MSB kaynakları duyurdu: F-35 görüşmesinde önemli gelişme

Milli Savunma Bakanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Plan Subayı Binbaşı Pınar Kara, bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları F-35 meselesine ilişkin konuştu.

İkinci görüşme Washington’da

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlıkları ve Türkiye arasında F-35 konusuna ilişkin ihtilafın giderilip mali hususların görüşülmesi amacıyla geçtiğimiz hafta Ankara’da bir toplantı yapıldı.

Toplantı neticesinde müzakerelere devam edilmesi hususunda mutabık kalındığını söyleyen kaynaklar, “İlk toplantı gerçekleştirildi. İki taraf da bakış açıları ve kendi pozisyonlarını ortaya koydu. Görüşmelerde sorunların çözümüne dair yöntemler ele alınıyor.” şeklinde konuştu.

Bununla beraber kaynaklar; ABD ve Türkiye Savunma Bakanlıkları arasında F-35 konusuna dair ikinci toplantının birkaç ay içinde Washington’da yapılmasının planlandığını kaydetti.

“Teslim olmayacaksa para iadesi yapılacak”

Yapılan görüşmelerde Türkiye’nin F-35 programına dönülmesine ilişkin konuların ele alınıp alınmayacağına dair sorunun ardından, “Bizler pozisyonumuzu ortaya koyduk. İlk olarak F-35 programına geri dönüş, ikinci olarak ise tahsis edilen uçakların teslim edilmesi, bunlar olmuyorsa eğer paraların iadesine ilişkin bir görüşümüz bulunuyor. Bu kapsamda görüşmelerimiz sürecek.” dedi.

S-400 açıklaması: Duruşumuzda bir değişiklik yok

Rusya’dan alınan hava savunma sistemi S-400’lere ilişkin de konuşma yapan kaynaklar, “Duruşumuzda bir değişiklik bulunmuyor. Her nerede ihtiyaç olursa orada konuşlandırılır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)