MSB: Kahraman Türk Gardaşlarımız...

Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı haklı bir mücadele verdiğini ve alnının akıyla bu mücadeleyi sonlandırdığını belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin zaferini kutluyoruz." dedi.

GÜNDEM 10.11.2020, 13:41 11.11.2020, 13:30
MSB: Kahraman Türk Gardaşlarımız...

Azerbaycan'ın yaklaşık 30 yıldır öz topraklarının işgal altında olduğunu ve bu toprakları işgalden kurtarmak ve geri almak için haklı bir mücadele verdiğini ifade eden Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'ın Ermenistan’ın barbarca saldırılarını bitirmek için de haklı bir mücadele içine girdiğini ve sonuç olarak bu mücadeleyi de alnının akıyla tamamladığını belirterek, "Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin zaferini kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasındaki maddelerin yerine getirilmesi, Ermenistan işgali altındaki tüm Azerbaycan topraklarının yeniden Azerbaycan’a iade edilmesi, bölgede barış, huzur ve istikrar ortamının yeniden sağlanması için Azerbaycan ile tek yürek olmaya devam edileceğini vurgulayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Can Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz." dedi.

Millî Savunma Bakanlığından da kutlama yapıldı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarını resmî Twitter hesabından paylaşan Millî Savunma Bakanlığı, bakanlık olarak da aynı hesap üzerinden Azerbaycan'ın zaferini kutladı.

Millî Savunma Bakanlığının paylaşımında "Azerbaycan Türkü Gardaşlarımız şu Atasözünü iyi bilir" denilerek meşhur "Kötü günün ömrü az olur!” sözü hatırlatıldı.

30 yıl evvel yaşanan acıların bugün son bulduğu vurgulanan Millî Savunma Bakanlığının paylaşımında "Kahraman Gardaşlarımız cenk meydanında gücünü gösterdi, yiğitçe ve mertçe savaşarak zaferi elde etti." denildi.

Türkiye ve Azerbaycan bayraklarına yer verilen paylaşımda "Kötü günler bitti, gün zafer günüdür, kutlu olsun!" ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık ayrıca Azerbaycan'ın başkenti Bakü ile en büyük ikinci kenti Gence'deki kutlamalardan fotoğraflar da paylaştı.

Yorumlar (0)