MSB, İsveç’in teröriste verdiği desteği ortaya çıkardı: Mağarada bulundu

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında teröristlerce kullanılan mağarayı tespit eden Mehmetçik, çeşitli mühimmat ve silahların yanı sıra İsveç yapımı tanksavar silah da ele geçirdi. O anlar video ile kayıt altına alındı.

GÜNDEM 25.05.2022, 15:23 25.05.2022, 15:29
MSB, İsveç’in teröriste verdiği desteği ortaya çıkardı: Mağarada bulundu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında Kuzey Irak’ta bulunuyor. Burada teröristlerin inlerini başına yıkan Mehmetçik, tespit edilen mağaralara girerek silahlı teröristlerin kullandıkları silah ve mühimmatları da zaman zaman açığa çıkarıyor. Bugün düzenlenen bir tespitte ise teröristlerin mağarasına giriş yapıldığı duyuruldu. Bakanlıktan aktarılan açıklamaya ve mağaradaki çekilen videoya göre İsveç yapımı tanksavar silah AT-4, mühimmat, araç-gereç, silah, televizyon, ısıtıcı, uydu alıcısı, jeneratör ve yaşam malzemeleri bulundu. 



Odalara bölünen, çok katlı mağaralar ortaya çıktı

Odalara bölünen mağaralardan birine giren Mehmetçik, çok katlı yaşam alanını görüntüledi. Merdivenle alt katlara inen TSK personelleri, bu mağaranın sözde örgüt yöneticileri tarafından kullanıldığını değerlendirdiklerini belirtti. MSB tarafından yapılan yazılı açıklamada ise 5 askerimizi şehit eden teröristlere karşı Mehmetçik tarafından düzenlenen operasyonların artarak devam ettiği vurgulandı. Mağarada sıkıştırılan teröristlerin teslim ol çağrılarına uymayarak etkisiz hale getirildikleri de duyuruldu.





 

Yorumlar (0)