MSB, Irak'taki operasyonda, mağaraya gizlenen 3 teröristin vurulma anını paylaştı

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım operasyonunda, mağaraya gizlendikleri tespit edilen PKK’lı 3 terörist, Hava Kuvvetlerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. 

GÜNDEM 27.04.2021, 15:27 27.04.2021, 22:06
MSB, Irak'taki operasyonda, mağaraya gizlenen 3 teröristin vurulma anını paylaştı

Irak’ın kuzeyinde yer alan Avaşin-Basyan’da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Pençe-Yıldırım operasyonu devam ediyor.

Mağarada 3 terörist tespit edildi

Devam eden Pençe-Yıldırım operasyonu çerçevesinde mağaraya sığındıkları belirlenen 3 PKK’lı terörist, Hava Kuvvetleri tarafından etkisiz hâle getirildi.

Twitter hesabından olaya ilişkin bir açıklama paylaşan Milli Savunma Bakanlığı, operasyon anının video görüntülerini Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonları kapsamında yeni bilançoyu da duyururken şu ana kadar 37 PKK’lı teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi.

Şehit Çalım’ın kanı yerde kalmadı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), şehit Mustafa Çalım'ın şehit edildiği bölgede silahlarıyla birlikte 1 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Irak’ın kuzeyindeki terör yuvalarına yönelik başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları sürüyor.

Yanındaki mühimmatla birlikte imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) açıklamasında Avaşin-Basyan bölgesinde teröristlere karşı sürdürülen Pençe-Yıldırım operasyonunda şehit edilen Piyade Sözleşmeleri Er Mustafa Çalım’ın intikamının alındığını ve kanın yerde bırakılmadığını duyurdu.

1 PKK'lı teröristin mühimmatlarıyla beraber kaçamadan etkisiz hale getirildiğini açıklayan MSB, teröristin yanında ki RPG-7 roketatar, AK-47 piyade tüfeği ve 2 adet mühimmatında ele geçirildiğini bildirdi.

Açıklamanın devamında ise, "Operasyonlarda şehit olan Kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, kıymetli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

Yorumlar (0)